Receptek

Receptek a betegségvisszafordításhoz

Amikor végigolvasod az elméletet akkor egyből arra gondolsz, hogy vajon mit fogsz enni ezen az étrenden? Akkor te mostantól minden nap kell, hogy készíts turmixot? Akkor neked meg kell enned a répát pedig utálod? Nos, nem és nem.

Az alapanyagok és az arányok az egyedüli ajánlott és az a tény, hogy tedd bele a pocakodba. Mindegy, hogy az turmix vagy saláta, csak magában elrágod az alapanyagokat. Megeheted a max napi 25% űrmértékre gyümölcsöt vagy akár gyümölcs nélkül is végigviheted.

Ami tanácsom van, hogy kezd egyszerűben. Van aki szereti a fűszereset a spécit, van aki az egyszerűt szereti. Az Itt lévő receptek az első 3 hónapomból valóak és nagyon sok fűszert tartalmaznak. Látszik rajtuk visszanézve, hogy mennyire kívánós voltam én magam is. A fűszereket a fuszeresz.hu oldalról vagy Herbaházból elég nagy mennyiségben be tudsz szerezni amik keverékek és adalékanyag mentesek.
Minden szuperélelmiszer használható, de nem helyettesíti a nyers zöldségeket. Tehát lehet a nyers kakaópor, maca por, matcha por, kurkuma, algapor, céklapor, stb. Mind mind más ízű.

Ha turmixokkal kísérletezel, akkor az új ízt mindig próbáld ki kicsiben, majd pedig utána készítsd el nagyban ha ízlik. Ha nem ízlik egy turmix akkor mindig van lehetőséged visszaönteni és feltuningolni, de ha nem jó öntsd ki a wc-be. Ha rossz ízű, vagy meleg, megbuggyant turmixot bekényszerítesz, akkor olyan hányinger reflexed lehet, amit nagyon nehéz lesz leküzdeni.

Tegyél jeget a smoothie-ba és hidegen idd, sokkal finomabb, ha jól eltalálod olyan mint a fagyi. Ha fázol, akkor tornázz, igyál egy meleg teát, tegyél csípős fűszert erős paprikát a saliba. A testhőnket a pajzsmirigy szabályozza és amennyiben van elég jód a szervezetben és tápanyag, kalória amit elégethet akkor ez sima ügy. Dr Goldner tapasztalatai, hogy azok akik megduplázzák az addigi testmozgásukat hamarabb regenerálódnak, szóval ez egy nyerő szituáció.


Mindenféle formájú zöldséggel dolgozhatsz. szerezz be mindenféle vágót, süteménykiszúrút. A turmixgéped ha van, akkor mindenféle szószt készíthetsz pl kaliforniai paprikából.

Vannak zöldek amik a zöldség kategóriába illenek, tehát oda mint a paprika és vannak amik a sötétzöld leveles és keresztesvirágúba. A salátádat is dúsíthatod egy kis aprítóban átpörgetett karfiollal, átmaszírozott káposzta levelekkel (ha átnyomkodod könnyebb rágni ez egy ismert módszer).

Nekem az epik nasi az a koktélparadicsom volt. Bár gyümölcs az avokádóval egyetemben, a paradicsom és az avokádó korlátlan mennyiségben ehető, amennyiben aznap meg fogod enni a legalább fél kg sötétzöld leveles és vagy keresztesvirágút.

Amennyiben vércukor gondod van és egyébként s mindenki legjobb ha erre törekszik álltsd össze az étkezéseidet, hogy mindig legyen benne:

  • rost

  • zsiradék

  • cukoros

Tehát egy tökéletes saláta pl: 100g baby spenót, 10 szem koktélparadicsom, reszelt répa, kockázott kaliforniai paprika, uborka és kockázott alma/mandarin/körte és pl avokádó/lenolaj

Ezt még az IR időszakomban tanultam, hogy a cukros dolgokat ami be tudja lassítani felszívódásilag az a rost és zsír. Tehát ott vannak a gyümölcsök, de nem tud hirtelen megdobni pl IR-nél fontos, de a cukorbetegségnél is, mert ott van mellette a zsiradék és a rost. Ezek lassítják a felszívódását és emésztését ezért kiegyenlítettebb lesz a vércukod, tovább eltelít.

Fontos, hogy mindig legyen nálad útközben is legalább gyümölcs és figyelj arra, hogy növényi étrendes ételek kb max 2-3 órát vannak a gyomorban. Tehát ha étkezésekre bontod a napodat akkor legalább 5 étkezés legyen és maximum 4 óránként enned kell teljes étkezést (rost+zsiradék+cukoros). Ezért is szuperek a turmixok, mert ezek teljes étkezésnek számítanak. Nekem nem is egy kis hűtőtáskám van és ha megyek el és kezd melegebb lenni, akkor jégakuval megy be a hűtőtáskába vele a turmix. https://skshop.hu/termek/sk-hutotaska-hatizsak/


Ehetsz magában gyümölcsöt? Hogy mérd a gyümölcsöt? A gyümölcsöt hogy ne ehetnél magában! Eszel pl egy olyan nagy salátát amiben nincs gyümölcs (paradicsom nem számít) aztán külön ehetsz egy gyümölcs salátát. Jön a jó idő, nyugodtan ehetsz külön is barackot, dinnyét is. A gyümölcs 25%/nap azt űrmértékre vedd. Az egész étrend Amerikából származik és ott ez az egész étrend tapasztalati úton épült fel. A napod űrmértékre meghatározott arányában nem lehet több mint 25%. Ez a határ amelynél még mindig beindul a regenerálódás.

A Recepteket a többi menüpontban találod, a Goodbye Lupus Protocol menüpontban találod ezt Edd és Ne edd menüpontokat ahol részletesebben le van írva minden.

Ne felejtsd el, hogy ez nem csak egy étrend, hanem életmódváltás is. A jelenlegi életmódod beteggé tett. Miért is ragaszkodnál hozzá. A stressz és a gondok attól függően nehezek hogyan gondolsz rájuk. Volt aki visszacsapott, hogy hát olyan nincs hogy stresszmentes élet, vagy volt akinek megmndtam, hogy az hogy délután 3-ig nem eszik úgy nem csinálja jól. Ne keverd ide a fogyókúrád, hízókúrád, fastingot, más módszereket. Felejtsd el az AIP és Paleo dolgait.

Edd amíg meggyógyulsz


Ne edd amíg meggyógyulsz


Amennyiben az omega 3:6 beviteled nem megfelelő, leginkább nem az 1:1 arány viszi (ami kb a feldolgozott élelmiszerek kora előtti arány) abban az esetben sejt szinten nem megfelelően működsz tovább. A nem megfelelő omega3:6 ....

Az Arachidonic Acid = Arachidonsav az Omega6-ból keletkezik és (https://hu.wikipedia.org/wiki/Arachidonsav) a testben 3 enzim termelődését növeli meg...

Dr Brooke Goldner Gyógyulása


Tápanyagok


Miket egyél a gyógyuláshoz