Omega3

Omega3 fontossága a túltápanyagozó étrenden

Lényegében az omega3 az alap mérföldkő ahhoz, hogy a tested el tudjon kezdeni reagállni a külvilág hatásaira

Amennyiben az omega 3:6 beviteled nem megfelelő, leginkább nem az 1:1 arány viszi (ami kb a feldolgozott élelmiszerek kora előtti arány) abban az esetben sejt szinten nem megfelelően működsz tovább. A nem megfelelő omega3:6 arány miatt a sejtfal merevebbé válik, a tápanyagoknak, víznek és az elhasznált anyagok számára kevésbé átjárhatóvá. Emiatt a sejtöregedés, az új sejtek képződése sem úgy megy ahogy kellene és emelett a gyulladásos folyamatok is elindulnak. Amikor majd meggyógyulsz a magok és magvajak nagyon egészségesek és rengeteg jó dolgot tartalmaznak, de a módszer lényege hogy teljesen átfordítsa az omega3:6 arányt az omega 3 irányába.

Az első turmixoddal, amiben ott a nagymennyiségű omega3 és hogy mellette nem eszel Más olajosat amivel pluszban növelnéd az omega6-ot hanyagold Helyette az algaolaj, lenmag, chiamag, lenolaj, chia olaj amiben több omega3 van az omega6hoz képest.. De ilyen a legtobb zoldleveles, brokkoli, mikrozoldek is

Omega 3:Omega 6 aranyok:

Vigna mungo bean 14:1 (14szer tobb Omega 3)

Porcsin 10:1

Brokkoli, vagy [Broccoli Raab / Rabe (Rapini)] 6.7:1

Spenot 5.4:1

Feherrepa 3.3:1

Mango 3:1

Vesebab: 2:1

Rukkola 1.3:1

Salata 2.4:1

Kelbimbo 2.2:1

Kaposzta 2.2:1

Cukkini 1.7:1)

A testedet egyből felszabadítod és elkezdi azt használni. Mivel nincs plusz omega6 a kellő ménnyiségen felül az azt alakító enzim EPA és DHA-t tud képezni a bevitt ALA-ból. Azok beépülnek a sejtfalba, ezzel hozzájárulnak annak normál működéséhez.


Amennyiben kendermag lenne otthon, ha a szigorú étrendet csinálod, inkább ne azt használd.
1 evőkanál Lenmag, Chia mag és Kendermag omega3 és omega6 arányát látod a képen. Mivel a szigorún az a cél, hogy több omega3-at vigyél be mint omega6-ot, ezért a kendermag (hemp seed) nem alaklmas erre a célra. Salátátra szórni és elrágni tudni ugyanolyan jó az arany lenmag, áztatható is és szuper szószok készíthetőek belőle akár, vagy csak rágcsálni, akár picit megsúzod és kiksanállal rágcsálod, ha sósra vágysz.

A sokak által tapasztalt detox valódi fizikai folyamat, nem mint mikor azt mondják igyál zöldteát és hasmenésed lesz. Ez sejtszintű takarítás, ami miatt kiütések, influenzaszerű tünetek, fejfájás, izom izületi fájdalmak előjöhetnek. akár hányinger is. Ez a folyamat része, hogy a tested kitakarít mielőtt neki tud állni a helyreállításnak. Igyál sok vizet, fokozatosan növeld a lenmag, chiamag beviteledet legalább napi 100g-ra (ez minimum mennyiség és ez már napi 10g omega-3-at jelent. Ne nézd a kalóriatartalmát, mert a test képtelen elégetni, tárolt hájjá alakítani. Ennek a helye a sejtfalban van és az anti gyulladásos folyamatokban van). Amennyiben nem zavarod meg a folyamatot, közben a sok tápanyaghoz is hozzájuttatod kb az első hétre túl leszel a folyamat nagyján.

Ott ahol épp dolgozik a test tapasztalhatsz még különös érzést, nekem pl hogy mondjam, "éreztem a pajzsmirigyem" érzésem volt, vagy előjött pikkelysömör a múltból, de ezek is elmúltak.

Meg kell nyugodnod és elhinned ezt a folyamatot, mert ha idegeskedsz, félsz, akkor magas marad a kortizol szinted, ami készültségi állapotban tartja a testet és nem tud a regenerálásra fókuszálni. Hinned kell benne.

Ez a csoport nagyon friss, 1 éve sincs hogy én is csináltam, elkezdtem.

Először csak a turmixokkal és vegán lettem. Azt csináltam egy hónapig. Nagyon ételfüggő voltam. Nekem a függőségem a cukor volt. Durva függőségi tüneteim voltak. Egyszer csak úgy döntöttem, hogy neki vágok és baromi nehéz volt a mentális része. Erős detox tüneteim voltak, de nem erősebbek, mint a betegségemkor előjövő fájdalmak. Türelmesen vártam. Tudtam mi történik bennem és pihentem és hagytam a testemet gyógyulni. Megéri.



https://www.researchgate.net/figure/The-proposed-mechanisms-of-action-for-omega-3-polyunsaturated-fatty-acid-PUFA-intake-in_fig3_332694701



Tehát az első lépés, hogy az étrendedbe be kell vezetni az omega3-mat

Ez napi 10 evőkanál lenmag/chiamag vagy 3 evőkanál lenolaj-jal tudod elérni. Vegyítheted is arányosan.

A turmixokba 1,5 literhez mindig 1 evőkanál chiamagot és 2 evőkanál lenolajat teszek és ebből iszok 2 kört egy nap


A lenolajat tartsd hűtőben


Ez fontos, mert nagyon rossz ízű és inaktív lesz gyorsan ha melegben tartod felbontva

10 evőkanál mag = 3 evőkanál olaj

Omega3 tekintetben mindkettő 10g omega3.

Mag alatt chiamag vagy lenmagot értek

Vegyél mindkettőt. Más az állag más az íze, nem tudod melyik fog ízleni









Ezek is érdekelhetnek

Az én gyógyulásom a túltápanyagozó étrenden.
Nem cöliákiás gluténérzékenység, Asztma, Hashimoto, Raynaud, Pajzsmirigy alulműködés, Hisztaminérzékenység, Pre-inzulinrezisztencia