Puffadás

Puffadás


A jelenlegi bélflórád azt az étrendet szereti amin jelenleg vagy. A bélflóra összetétele rossz irányba nagyon gyorsan akár egy hét leforgása alatt meg tud változni, de pozitív irányba sajnos nem ilyen a helyzet.


https://www.youtube.com/watch?v=1sISguPDlhY




Az étrendedben lévő rostok azok amik a legjobbak a bélflórád baktériumának



Amikor megemészti az rövidláncú zsírokat hoz létre, ami segít az immunrendszernek, a gyulladást csökkenti, és segíti a bél falának egészségét.

Akár 2 hét alacsony rosttartalmú, magas zsírtartalmú nyugati étrenden megnöveli a bél gyulladási szintjét és sok jó baci éhenhal, ezzel növelve a vastagbélrák kockázatát, míg az ezen az étrenden élő baktériumok száma megnövekszik..






Az alacsony rosttartalmú étrenden a jó baktériumok addig éheznek ameddig meg nem halnak.


Ennek eredménye hogy kisebb lesz a baktériumok típusának összetétele




Míg egyesek egyenesen elkezdik az éhség miatt a bél nyákján élni.




Amit tehetsz, az fermentált, legkevésbé feldolgozott ételek, esetleg csokoládé, kávé (ezt említi a videóban) segít a jó bélflóra összetétel kialakításában.

Míg a tej, húsok, feldolgozottak csökkentik az összetétel diverzitását.


Ezen az étrenden helyreáll az egyensúly. A legtöbb elvonási tünet nem csak a függőségek, hanem szerintem az is, hogy a rossz baktériumok, az ezeken élő baktériumok halnak éhen. Szoktam mondani, hogy nem te határozod meg hogy mit akarsz enni, hanem az a több milliárd baktériumod a bélben.


Viszont ahogy elkezded az étrendet nem biztos vagy van elég baktériumod ahhoz hogy mindezt megemészd, végeredményben az első napokban (nekem 5 napig volt) hasmenés, ezen túl nagy hassal puffadás, pukizás lehet.


Ennek az időnek a csökkentésére olyan probiotikumot is elkezdhetsz szedni amely legalább 10 milliárd baktériumot tartalmaz. Izabella Wentz könyvekben olvastam, hogy az ennél alacsonyabb baktérium számú probiotikum maximum fenntartja a jelenlegi állapotot, pl mikor antibiotikumot szedsz, de legalább 10 milliárdos probiotikum kell a bélflóra összetételének megváltoztatásához. ÉS lényegében ez a cél.


Nem kell örökké ennyit szedned, de 3 hónapos kúra szükséges.

Te magad is körbenézhetsz, sokféle van, de mindenképp tartsd hűtőben ha egyszer már nálad van. Ezek élő bacik és szobahőmérsékleten hamarabb éhenhalnak a kapszulában.

Hűtőben tartva tovább életben maradnak és a gyomrosavnak ellenálló kapszulában eljutnak a béltraktusig ahol a jelenlegi zöldséges étrendeden megtapadva gyorsan el tudnak szaporodni és életben maradni.


Amit én tudok mondani, az ez a fajta. És amint akkor kiderül, azt kívánod amit a bacijaid. Minél hamarabb helyreáll a bélflórád annál hamarabb lesz az, hogy inkább ezeket kívánod és nem a feldolgozottat. Biztos volt már neked is, hogy elsétáltál egy bolt előtt és egyszerűen megütött az érzés, hogy neked kell az a süti, vagy keksz, vagy bármi. Nah én ugyanezt érzem, mikor valami gyönyörű zöldszínű növényt látok. Párom főzés közben fodros kel-t rágcsál magában a hűtőből. Elképesztő hogy 1 év alatt hogy minden nap issza a zölturmixokt az ember hogy meg tud változni.


Szóval a probiotikum: https://www.arukereso.hu/taplalekkiegeszito-c1044/now/probiotic-10-25-billion-kapszula-50db-p395376751/





Ezek is érdekelhetnek