Az én gyógyulásom

Az én gyógyulásom a túltápanyagozó étrenden.
Nem cöliákiás gluténérzékenység, Asztma, Hashimoto, Raynaud, Pajzsmirigy alulműködés, Hisztaminérzékenység, Pre-inzulinrezisztencia


Tavaly augusztusra már a következő listát tudhattam magamnak, alig 2 év leforgása alatt: Nem cöliákiás gluténérzékeny, Asztma, Hashimoto, Raynaud, Pajzsmirigy alulműködés, Hisztaminérzékenység, Már ilyen pre-inzulinrezisztencia (ilyen éhségre vagy finom szénhidrátra bezuhant a cukrom - rosszul lettem amikor nem voltam itthon többször is).

Gyógyszerek: Syntroxin 88 mcg, Buventol asztma spray 200 (napi 4x is fújtam akár), Mometason szteroidon allergia orrspray, Aerius allergia tabletta.

+Tünetek: Izom izületi fájdalmak, fényérzékenység (napra mentem fokozódott), fehérje a vizeletben, alacsony C3.


Mindezt 2 év alatt begyűjteni...

Az elhanyagolt laktózérzékenységem okozta állítólag, hogy nagyon begyulladt már a bél, a nem cöliákiás gluténérzékenység hasfájása egyik napról a másikra ütött be, azt hittem ételmérgezés, mert pont egy pizzázás után kezdődött, de nem múlt el a hasfájás, az orvosok azt mondták akkor ne egyen glutént... Majd az egyik orvos <3 rendesen kivizsgált minden hasi dologra, majd közölte hogy nem cöliákiás gluténérzékenység. Mivel akkorra már sokat vártam, mindezt visszaterheléssel kellett a tükrözés előtt, nem volt leányálom....

Majd megtanultam a gluténmentes konyhát, sok sok finomított és elkezdtem hipózni (be-be zuhant a cukrom). Akkor cukorterhelés és labor inzulinrezisztenciára és pajzsmirigyre (mert olvastam, hogy ezek együtt járnak), mindkettőt megkértem csomagban magán laborban (nem orvos kérte), majd azokkal mentek eredménnyel endokrinológushoz.

Kiderült, nem csak a cukrom játszik, de az hogy elalszom a munkahelyen ültömben akár órákra, hogy 12 óra alvás kell, hogy többször leblokkol az agyam, nem emlékszem, olykor dadogok, annak oka van. Hashimoto is kiderült, az Anti-TPO >1300 és az Anti-TG kb 250 antitestek is megvoltak. A pajzsmirigy gyulladt. Állítgatta a Syntroxint, de nagyon rossz volt, a 25-re kb kidőltem táppénz, mert felállni se tudtam. Emeltettem, majd orvoskeresés. Közben már bújtuk a netet. Mi segíthet.




Megtaláltam az AIP-ot. Rendeltem AIP szakácskönyveket. A hűtőre még mindig kinn van mágnessel mit milyen sorrendben hagyjak el és mit ne egyek. (Emlék, mert párom írta össze nekem). Jártam piacra zöldségért, meg az Aldi-ba húsért és sokkal több húst és állatit ettem mint korábban, bár több zöldséget is. Majd egyszer csak álltam a konyhában és azt éreztem nem kapok levegőt. Nem ziháltam, hanem csak megállt a légzés. Térdre rogytam és féltem, próbáltam felfogni mi történik (amikor félrenyelek akkor is ezt csinálom), majd lassan újra kaptam levegőt.




3 hónap múlva megszűntek a gluténérzékenységes tünetek (átmenetileg). Visszatértem normál étkezésre, csak szója, tojás, tej, banán mentes étrendre (mert csináltattam food tesztet + a szóját azt mondták sok csoportban, hogy ne ). De még mindig több állatit erőltettem.

Akkor találtam egy jó endokrinológust.


A pajzsmirigy hormont tovább kellett emelni és a piacra csak úgy tudtam elmenni, hogy közben az árnyékban kellett bújkálnom és tudtam a legkisebb fény is azt fogja eredményezni, hogy másnap kidőlök fájdalmak közt és mozdulni se fogok tudni. Strand az 50 faktoros naptejjel volt és árnyékban, amíg párom napozott.




Az inzulinrezisztenciás étrendet próbáltam magam vinni valahogy. De többször is előfordult hogy nem itthon voltam és elsötétedett a világ. Az első alkalom nagyon ijesztő volt, de már annyi fb betegséges csoportban benne voltam, hogy tudtam hova írjak. Azt mondták gyors és lassú felszívódásút is kell ennem. Elmentem cukorterhelésre és a végén éreztem hogy fáradt vagyok, taxival haza és egész nap alvás (még jó hogy előre táppénzt kértem aznapra). Utólag láttam, hogy a cukrom 2 lett a végén. Anyumat látogattam, ahol nagyon sok pürés, szétfőtt étel volt, én nem utasítottam vissza… A végeredménye az lett, hogy az egyik vásárlás során épphogy kijutottunk a kasszákon le kellett ülnöm a földre, szédültem és anyum rohant el, hogy hozzon valami üdítőt, amivel annyira visszahoz amíg hazaérünk.


Majd januárban egyszer csak kiszálltam az Oszkár kocsiból, és azalatt a 5 perc alatt a kezem kékre változott. Teljesen érzéketlen volt és fájt is egy időben. Nagyon megijedtem és készítettem egy fotót. A Raynaud is előjött. Legalábbis régen is volt, hogy akár vérzett is a kezem, a bütykök kékek voltak, de ez sokkal durvább volt. Lila volt a kezem.



Kerestem egy immunológust. Mondtam neki ezt, meg a sztorimat és elküldött kivizsgáltatni. Minden negatív, de a fehérje a vizeletben +-os és az anti-dna még refen belül de ott volt és a C3 alacsonyabb volt mint kellene..

Azt mondta egy év múlva megnéz megint.


Folytattam az életem, de nem volt jobb sehogy sem. Megérkeztek Izabella Wentz Könyvei az Amazon-ról, és tavaly júniusban a szülinapom után elkezdtem a Paleo-t. Ekkor alakult a csoportom. Az a vegyes étrend amin voltam sehova se illett. Nem tudtam posztolni étel fotókat sehova. Minta Paleos voltam, de komolyan. Mindenhova vendégségbe is hurcibáltam a darált husit meg salit stb. De ez elég kevés sali volt. És sokkal több állati mint életemben ettem.



Majd egyszer csak megint előjött, az hogy nem bírtam lélegezni, majd megint, majd megint egyre többször. (Anyum asztmás (volt!!!) - azóta ő is issza a turmixokat kb Faster Recovery-n él és elmúlt), így tudtam merre kell menni. Anyumat említve szó nélkül kerültem a tüdőgondozóba kivizsgálásra. Azt mondták alacsony a tüdőkapacitás és kell az asztma spray. Kezdőnek a Buventol 200 és ha napi 3-tól többet kell fújni, akkor jelentkezzek, mert akkor erősebbre (szteroidosra) raknak. Tisztán emlékszem a jelenetre a parkolóba ahogy fogom a vényt és a friss diagnózis papírt az épület előtti parkolóban és sírok, hogy én mindent megteszek és egyre rosszabbul vagyok. Ez volt Augusztus.

Párom találta egy helyen, hogy a Neu5gc cukormolekula minden emlősben benne van kivéve az emberben, mert bennünk Neu5gb van és erre vannak akik antitesteket termelnek stb és lehet jobban lennék, ha elhagynám az emlős dolgokat. Azt jelentette, hogy így már csak baromfit és halat ettem (tej, tojás és emlős mentes lettem).
Ekkor 88 mcg Syntroxin-t szedtem.


Az Anti-TG negatív lett! Ekkor valami beindult a fejemben, hogy nézzük, meg a teljes vegán vonalat, mi ez. Elkezdtem dokumentumfilmeket nézni a Netflix-en, Youtube-on. Egyre ért bennem, hogy itt van valami. Majd véletlenül a Youtube dobta ki ajánlatnak Dr Brooke Goldnert. A zöldturmixokat és a növényi vonalat. Szinte azonnal lettem növényi étrenden, mert már herótom lett a csirkéből, a takarításból az állati dolgok után, a bűztől.


Volt itthon turmixgép egy kicsi, majd kb a szeptember azzal telt, hogy vegán kajákon, de napi zöldturmixszal voltam. Kicsit jobb lett az energiám, de más nem nagyon változott. Majd Egyszer csak vasárnap délben 2020.október.06-án úgy döntöttem mi a fenét csinálok, le akarom tudni. Délben belevágtam a szigorúba.

Szigorú Paleos és AIP-os húsevések után nagyon erős detox tüneteim voltak. Mindenkinek más a függősége, nekem a cukor volt. Remegtem és őszintén szólva 3x elszöktem az boltba-ba, amiből 2x Twix evés lett a vége, a harmadikat kidobtam miután megvettem. Nehéz volt, de ha végigolvastad eddig láthattad, hogy már teljesen kivoltam. Tudtam, hogy nincs más út, értettem hogy működik és csak vártam, hogy túlessek rajta.

Majd egyre jobban lettem. Elkezdett nagyon verni a szivem, hőhullámok, dührohamok. Olyan volt, mint amikor állítgatták a Syntroxint és amikor 25-ről 50-re emelték és sok volt (lassabban kellett emelni végül). A lényeg hogy tudtam, hogy a gyógyszer a sok. De nagyon sok.

Félve, de elkezdtem csökkenteni magam a 88 mcg-t. Még volt itthon 75…majd 50…majd 25, egy hét telt el és még mindig nem volt jó, nagyon nem. Letettem. Pörögtem, tornáztam. Nem fújtam az asztma spray-t, abbahagytam az allergia dolgokat, nem hipóztam, tudtam enni narancsot (hisztamin miatt ezt egy éve nem ettem már - a DAO-m akkor 9 volt) és pajzsmirigy hormon-t sem szedtem. Az endokrinológus arra, hogy a TSH-m 4 alatti, felírta a papírra hogy saját felelősségre hagytam el a gyógyszert és hogy szubklinikus alulműködésem van, vagyis én nem érzem, de a TSH még nem szép. Azt mondta a módszerre amit csinálok, hogy csak akkor tűnnek el az antitestek, mikor eltűnik majd a pajzsmirigyem (Hashimoto ezzel jár, hogy a test felemészti a pajzsmirigyet, majd a hiányzó pajzsmirigyhormont pótolják - nem létfontosságú szerv, ezért ez a veszélytelenebbnek tartott, mint az immunszuppresszánsok, miközben a folyamat nem áll le és más szerveket is bevon). Az immunológus már máshogy állt hozzá. Azt mondta ha minden negatív lesz a mostani laboron már nem rendel vissza kontrollra. Minden negatív lett. Nem tartottam ki a szigorún sokáig, sokminden lelki dolgot fel kellett dolgoznom, munkahelyet váltottam, stb. Ha egyedül csinálod ez egy hullámvasút. Ezért van a csoportban is többször, hogy nah akkor megint elkezdem. De az azt jelenti, hogy az elmúlt egy évben minden nap ittam zöldturmixot. Legalább 250g zölddel.

Az első kör szigorút 2020 októbertől januárig csináltam.


Az eredmény, ami a fenti listából maradt, az csak egy kevés Anti-TPO és hogy a TSH-m, még mindig 4 körül mozog, nem pedig 2 alatt van és hogy nagyobb megterhelés stressz még mindig izomfájdalmakkal üt vissza. DE: Nincs asztma pipa, allergia, napfényérzékenység (idén nyáron napvédő nélkül mászkáltam és semmi nem volt belőle), pajzsmirigy tabletta, Raynaud, cukorgondok, a pajzsmirigy ultrahangom negatívvá változott “Ne aggódjon asszonyom, semmi nyoma tireoditisnek”- mondta a radiológus. (Korábban ott volt). Nincs agyköd és nagyon sok érzelmi és lelki dolgot megoldottam. Mondogasd magadnak: “Mostmár biztonságban vagyok”, “Megérdemlem a szeretetet”, “Szeretve vagyok”. Ami rég volt elmúlt. Be kell engedni, megélni, majd elengedni. Sokszor egy adott helyzetben elnyomjuk az érzelmeket, mert túlélni kell, emiatt nincs idő rá. De ami egyszer elkezdődött azt az érzelmi hullámot ki kell adni. A másik amit megtanultam segítséget tudni kell kérni és felvállalni azt aki vagy. Nagyon hálás vagyok hogy itt vagytok és azért írtam le ezeket, mert egyrészt még nem tettem, másrészt, hogy vajon miért vagyok ilyen tájékozott (mert kb magam kerestem a megoldást) Kitartás mindenkinek! :) Nem baj ha nem csinálod szabályosan, kezd el és megszokás lesz!


És ne felejtsd el, ha elkezdesz visszafele enni, akkor visszahozhatod amit már visszafordítottál. Ez olyan mint egy mérleg. Az egészség vagy a betegség oldalára pakolod az összetevőket.


Az egyik első ultrahang felvételem lelete, rajta az inhomogén pajzsmirigy gyulladt állapota, majd alatta a legutolsó, teljesen negatív egészséges pajzsmirigy ultrahangja.

A kezem hidegben az étrenden 3 hónapja és előtte


A 2021 októberi állapot:

Anti-TPO 181 (ref <34)

TSH: 4,02

A 2022 márciusi állapot (még 88mcg Syntroxinnal sem volt soha ilyen jó a TSH-m):

Anti-TPO 186 (ref <34)

TSH: 2,42



Csatlakozz a Facebook csoportomhoz

Ezek is érdekelhetnek

Dr Brooke Goldner Gyógyulása


Tápanyagok


Miket egyél a gyógyuláshoz