Gyakori Kérdések

Használhatok növényi tejeket?

Igen. A zöldturmixok ízének tompításához az ajánlott növényi tej 5g zsírtartalom alatti mandulatej, ami hozzáadott egyéb olajat nem tartalmaz. Az egyéb növényi tejek, mint a zabtej, rizstej, szójatej esetleges érzékenység esetén lassíthatják a felépülésedet. Tehát ezt egyénileg kell tesztelned.
Amennyiben a cél a zöldturmixok ízének tompítása, a tapasztalatom szerint, ha úgy válogatod össze a gyümölcsöket hogy legyen egy kicsit savas is, a sav nagyon jól kiüti a zöld ízt. Pl adj hozzá idared almát a többi alapanyag és gyümölcs mellett. Nyugodtan használd ki, hogy a turmixod űrtaralmának 25%-a lehet gyümölcs. A zöldeket összenyomod és az a feletti részt feltöltheted gyümölcccsel. Olyan gyümölcsök amik épphogy érettek, kb elvesznek a zöldben és kb ízetlen lesz a turmixod. Ezen felül segít a jég is az ízének alakításában.

Akkor én már soha többet nem ehetek főttet?

Nem ez így nem igaz. A szigorú étrendet addig kell tartani, ameddig fel nem épülsz. Ez pár hónaptól kb 1 évig terjedhet. Attól függ, hogy a te tested személyesen hogy működik, mennyire tudod tartani az étrend ÉS életmódbeli változtatásokat. Ha rövidebb időszakokra felhagysz vele, vagy nem csinálod szigorúan, az időtartam megnövekszik.

Meddig kell csinálnom a szigorú étrendet?

Ezt pontosan nem lehet megmondani. Lásd eggyel feljebbi kérdésnél

Félreettem, akkor oda minden amit eddig elértem?

Főznöm kell a családnak, azt meg kell kóstolnom

Nem. Igaziból ennyire egyszerű. amit én csináltam, hogy szagoltam az ételt, és a rutinnal az ember azért meg tudta annyira fűszerezni hogy az ne legyen rossz, aztán utánsózni midnig lehet. Ha tésztát főzöl akkor kettévágot, hogy a közepe nem nyers-e és ugyanez mindenre igaz, pl beleszúrsz egy villát vagy ilyenek. Nem szabad feláldoznod a saját egészséged, csak azért, hogy utána egyszerűbb legyen másoknak. Ha te délben főzöl és csak este eszik, akkor kóstoltasd meg velük és akár melegítés közben után lehet sózni.

Megy a hasam, mit csináljak?

Ha megy a hasad az azt jelenti, hogy már nagyon rossz a bélflórád.
Kezd el szedni egy olyan probiotikumot, amelyben legalább 10 milliárd baci van. Ekkora mennyiség kell ahhoz, hogy ne csak fenntartsd a bélflórádat, hanem megváltoztasd az összetételét is. A gyógyszertárakban kapható antibiotikum kezelés esetén adott probiotikumok maximum a fenntartásban használhatóak.
Egyik ilyen probiotikum: https://vitamin-abc.hu/Ellen%C5%91rz%C3%B6tt%20Probiotikus%20t%C3%B6rzsek?product_id=433
Elég kúraszerűen 3 hónapig szedni. Arra figyelj, hogy ezekben a kapszulákban élő baktériumok vannak gyomorsav álló kapszulákban, tehát tarts hűtőben (szobahőmérsékleten gyorsabban éhenhalnak), a másik, hogy időzítsd úgy, hogy zöldturmixszal együtt veszed be, ezzel egyből kaját is tudsz küldeni nekik a bélbe, amin el tudnak szaporodni.
Olvasd el ezt a bejegyzést: https://www.szemelyes-blog.hu/a-goodbye-lupus-protocol/puffadas-tultapanyagozo-etrend

Zöld lett a székletem, ez normális?

Igen, teljesen normális. Igaziból ami be, az jön ki. Főleg az elején még a bélflórád sem olyan összetételű. Az a vad zöld szín azért idővel sötétedik majd.

Elkaptam az influenzát/covid-ot/megfáztam, akkor én most rosszul csinálok valamit?

Nem, egyáltalán nem. A testedet az étrenddel nem egy ellenlló pajzzsal vértezed fel, ami mindennek ellenáll, hanem a képességgel, hogy megbírkózzon a körülményeiddel. Attól még lehetséges, hogy megfázz például de lehet az csak egy napig tart. Lehetséges az influenzát elkapnod, de nem fogsz úgy kidőlni, mintha nem lennél egészséges életmódon. Csak csináld tovább amit eddig.

Nincs 1 órám naponta szabadidőnek, az baj?

Sajnos igen. Bár úgy tűnhet, hogy nem ér stressz napközben, csak csinálod a "napi rutint", ha nincs fél-1 óra a napodban amikor egy kicsit megállsz, visszatérsz magadhoz, a testedben a kortizolszint folyamatosan magas marad, amely önmagában gyulladáskeltő. És nem a reggeli kortizolszintmérésedre gondolok. Ez egy ősi folyamat, ami azt mondja a testnek, ha menni kell, hát menni kell. Ha harcolni harcolni, készen állok a következő küldetésre. Régen ez a ragadozók előli menekülésre és túlélésre ment, most ugyanezt váltja ki, hogy menni kell a gyerekért az oviba, dolgozni kell, főzni, levinni a szemetet, ajándékot venni a férjednek, stb stb. Meg kell állnod fél órára naponta amikor olyan tevékenységet végzel ami visszahoz a jelenbe. Erre vannak mobil applikációk, vagy kifestősözhetsz, készíthetsz magadnak egy fürdőt, énekelhetsz, hallgathatsz zenét, táncolhatsz, jógázhatsz, meditálhatsz, játszhatsz a cicáddal, kutyáddal, nevethetsz egy baráttal, stb. Ennek a fontosságát nem is tudom megfogalmazni. Talán akkor tudod megérteni, mikor elkezded és a tested egyszerűen alkalmazkodik és megérted, milyen jó is csupán fél óra minde nap.

Rengeteget pisilek, ez normális?

Igen. A testednek alkalmazkodnia kell, idővel nem 10 percenként jársz majd a mosdóba. Viszont lehetséges hogy nincs elég só a szervezetedben és a veséd kidobja a fölös vizet, mert a vér sodium tartalma állandó. Nem engedi hogy felhíguljon a vér. Ha teszel egy kis sót a salátádra, jobban visszatartja a tested majd a vizet.