Turmixgép választás

Hogyan válassz turmixgépet

Azért tudom így túltölteni a turmixot, mert mint látod a képen bőven lejjebb van töltve vízzel és rengeteg a levegő benne. Ráfogom a tetejét, párat pulzálva nyomok rajta a géppel, majd sikerül lenyomni a tetőt, hogy utána turmixolhassam rendesen 2 percig. Egy 1500W-os kb 28ezer fordulatos géppel ennyi ideig kell turmixolni, hogy minden cellulóz sejt szét legyen vágva és a benne lévő összes tápanyag kijöjjön.


Csak a kérődző állatok bírják megemészteni a cellulózt. Nekünk ami nem szakad fel rágással, vagy a turmixgéppel az benn is marad és nem fog hasznosulni. Tehát az ha darabos a turmixod nem ugyanaz, mintha sima lenne.


Amikor az előző turmixgépem meghalt (kisebb gyengébb volt és kiégett), akkor egy ideig aprítógéppel csináltam. A lényeg az volt, hogy sűrűbben csináltam és tovább. De tudod még az aprítógépemnek is sokkal élesebb pengéje van mint egy két "smoothie gép"-nek nevezett játékszernek. PIci 2 cm-es pengével, vagy sokszor csak egy fém lap, nem lehet igazán finom turmixot készíteni, szóval ha karácsonyi ajándékban gondolkozol magadnak, akkor egy turmixgép legyen az.



Amit az előző gépeim alapján én szempontnak vettem, aztán majd meglátod neked mik ebből a fontosak:

  • Túlmelegedésgátlós, van leves funkció (mint mondtam egyet kiégettem, a mostani lekapcsol ha gond lenne és kihűl)

  • műanyag tartály (egy másfél literes hőálló üveg tartály mosogatása nagyon gáz. Csúszik, hozzá vágtam a mosogatóhoz, nem tudtam a tartály fog törni, vagy a mosogatóm szakad be a súlyos üveg alatt)

  • Legalább 1000W, de inkább az 1500W-ot kerestem. (Bár a lóerőt nem írják rá a gépekre, nagyjából egyenesarányban van a W-okkal. A legelső turmixgépem megakadt a fagyasztott gyümölcsökön és végül ez is okozta a vesztét a túlmelegedést)

  • Minél magasabb fordulat

  • Széles tartály alj és nagy pengék (tényleg bekadt eper....)

  • Fix rögzítése a tartálynak (Egy turmixom azon halt meg hogy csak rárakós volt a tartály. A legelső használatnál az 1500W-os motor elkezdte volna pörgetni a pengét és mivel azonnal nulláról akarta maxra ezért megdobta a tartályt hiába fogtam és a sorjás illesztés szó szerint ledarálta a fogakat a kettő illeszkedésénél. Soha többet nem működött. A motor ment a tartály kései nem forogtak)


Ezek alapján fogtam magam és elmentem a Media Markt-ba és végignéztem az összes turmixgépet. Miután megvolt emit most is használok, rengeteg youtube videót néztem meg róla, review-kat, használatról és csak azután vettem meg.


Amelyiket én használom, az a Sencor SBU 787.

Az alza.hu-n van a turmixgépeknél (az enyémre legalábbis) ilyen azonnali cseregarancia, tehát ha bármi baja van a gépnek 2 éven belül (pl elkezd túl hangos lenni, ciripelni, stb stb - de nem törés pl) akkor visszaküldöd a csomagolásában és kapsz egy teljesen újat. Ennek egyszeri költsége kb 4000 Ft.



Ezek is érdekelhetnek