Tápanyagok

forrás: https://debestebalans.nl/fatty-acid-balance.html


De milyen gyógyító élelmiszereket egyél. A tested arra van hogy meggyógyítsa saját magát. Nem csak azt tudja meggyógyítani ha megvágod magad, de az autoimmun károsodást is.

Olyan sok gyulladás van a testedben, hogy a tested teljesen kivan bukva. A másik hogy nem adsz oda neki mindent ahhoz, hogy meg tudd magad gyógyítani.




Fel akarsz venni valakit, hogy megcsinálja a házadat. Szeretnél ablakokat, csempét. De csak fát adsz neki. Tényleg meg akarja építeni. Nincs üvege az ablakokhoz, nem tudja megépíteni a házadat.


Azt hiszik, hogy az, hogy mikor középkorú leszel és elkezdesz gyógyszert szedni, vagy 50 évesen szívbeteg leszel az normális. Öregedésnek nem kell ilyennek lennie. A Goodbye Lupus protokollon elkezdenek az emberek fiatalabbnak tűnni. Amikor betegek vagyunk a tápanyag nem elég, hanem túltápanyagozás kell. Túl kell enni. Többet mint bármikor máskor normális esetben ennénk.


Fókuszáljunk nyers zöldségekre! A gyümölcsök egészségesek, de a zöldségek egészségesebbek. A gyümölcsök messzebb vannak a földtől, míg a zöldségek a földön, közel az ásványi anyagokhoz vannak. Ezt akarja a tested. Ez a kép az ami kell a házadhoz.


A vitamintabletták nem helyettesítik ezt. Ott van hogy a test elveszi a kajából azt ami kell, a vitamin tablettánál túl lehet adagolni. Nem azt mondja, hogy ha alacsony akkor nem kell, de amikor rendben van, akkor az ételekből bemegy ami kell pl vasból. Ezt csinálja a betegeivel.


George Bush mondta hogy a ketchup egy zöldség. Ez az első leggyakrabban fogyasztott zöldség. A második a sültkrumpli. Ha a zöldségből levest csinálsz elveszted az enzimek és a tápanyagok jórészét. Azkell, hogy a minél többet egyél a legtöbb tápanyagot tartalmazó ételekből.


Vannak akik már növényi étrenden vannak mégis betegek. DE hogy mi a gond velük? Pl ott van a majonéz. Vagy ott van a teljes értékű növényi étrend és még mindig betegek, hisz a nyers zöldségek is kellenek. A keresztesvirágúak a legásványianyagosabbak.

De jaj hát mi lesz a alulműködő pajzsmirigyesekkel, pl a Hashimoto, de a betegei ezen az étrenden jól lesznek. És 6 hét alatt tényleg jól lett.

75%-a az ételednek nyers zödlségnek kell lennie. A Goodbye Lupusnál az egész nyers zöldség.



Tehát kimosódott a gyógyulni akaró sejtekből a sok méreganyag. Ami kell az tápanyagban megfürdetni a sejteket.

Minden enzimet tápanyagot hozzávágunk olyan nagy mennyiségben, ahogy csak tudjuk.


"Itt van minden használj amit csak akarsz"


Dr Goldner azt a példát szokta mondani, hogy van egy építkezés és azt mondjuk a munkásoknak készíts házat, de nem adunk nekik szöget, vagy ablakkeretet.

De nem tudjuk pontosan mi kell neki, mekkora mennyiségben ezért a legtápanyagdúsabbakat a legnagyobb mennyiségben adjuk oda neki.

Erre amit jó anyagot tudok neked adni az Dr Fuhrman ANDI (Aggregált tápanyag index) táblázata

https://www.drfuhrman.com/blog/128/andi-food-scores-rating-the-nutrient-density-of-foods

https://www.drfuhrman.com/content-image.ashx?id=73gjzcgyvqi9qywfg7055r




magyarul pedig itt: https://whu.waykun.com/articles/andi-vagy-osszesitett-tapanyagsurusegindex.html
Részlet az oldalról:

"Tápanyag pontozási módszer az ANDI pontszámok szerint

Az ANDI-pontszámok meghatározásához minden ételhez azonos mennyiségű kalóriát értékeltünk. Az értékelés során a következő tápanyagokat vették figyelembe: rost; Ásványi anyagok: kalcium, vas, magnézium, foszfor, kálium, cink, réz, mangán és szelén. Szintén A-vitaminok, béta-karotin, alfa-karotin, E-vitamin, C-vitamin, tiamin, riboflavin, niacin, pantoténsav, B6-vitaminok, folsav, B12, kolin, K.-vitamin. A fitokémiai anyagok mellett a likopin; lutein és zeaxanthin. A fitoszterolok szerepelnek a listán; glükozinolátok; angiogenezis inhibitorok; szerves szulfidok; aromatáz inhibitorok; ellenálló keményítő; resveratrol; plusz ORAC pontszám (*).


(*) Az ORAC (oxigén radikális felszívódási képesség) egy élelmiszer antioxidáns vagy radikális eliminációs képességének értékelése."


De vannak könyvek is Dr Fuhrmanntól ha majd később beleásnád magad ebbe.

A lényeg, hogy rangsorolta az ételeket 50 különböző tápanyag kalóriára vetítve miben található a legkoncentráltabban.



Ezek a sötétzöldek és keresztesvirágúak


Ahogy a legtöbbet be tudod vinni belőlük az a turmix, nem kell rágni őket, csak leturmixolod (gyümölccsel, hogy jó íze legyen) és csak megiszod

Szerezz be szívószálat és én mindig teszek bele jeget. én egész nap 2 kör turmixot eszek/iszok, szóval a hektikus dolgaid nem gondok és én ebben meg is vagyok a napi fél kg sötétzöld leveles vagy keresztesvirágúval.


A turmixodnál is tudod tartani a 25% gyümit, lehet fagyasztott banán, vagy almával is, vagy amit gondolsz. Ami fontos, ha nem ízlik, esetleg részletekben próbáld újraízesíteni, de ha nem megy, akkor ne erőltesd, akkor WC-be öntsd ki. Nagyon rossz hányinger reflexet tudsz okozni ha beerőlteted ami rossz.

Ezek is érdekelhetnek