Dr Brooke Goldner - 6 lépés a betegség visszafordításhoz szupermarket ételekkel

Dr Brooke Goldner - 6 lépés a betegség visszafordításhoz szupermarket ételekkel

Dr Brooke Goldner tananyaga és előadásának kivonata amit 2-3 havonta ingynesen elérhetővé tesz. Ezt a linket tudod nézegetni, hogy mikor lesz legközelebb is elérhető, de addig a kivonatát itt olvashatod.
https://www.goodbyelupus.com/6-steps-to-reversing-disease-with-supermarket-foods-webinar/

Ezen a linken pedig egy rövidített változatát tudod megnézni, amit egy konferencián adott elő: https://www.youtube.com/watch?v=NOah_w9tJKU
Egy másik konferencia: https://www.youtube.com/watch?v=IaE2-vc3IWs

Ne haragudj, ha helyenként magyartalan, de ez egy közel 3 órás előadás szinkron fordítása ahoyg néztem és magam is tanultam a dolgokat.

A Videó amiből a jegyzet van: https://www.youtube.com/watch?v=DDVYyakMrbE

Dr Goldner gyógyulásának történetével kezd: https://www.szemelyes-blog.hu/extra-inf%C3%B3k/dr-goldner-t%C3%B6rt%C3%A9nete



A gyulladáskeltő anyagokról beszél, miket kell elvenni és miért azokat, majd pedig arról, hogy mik azok amiket bele kell építened az étrendedbe.


Ami beteggé tesz:


  1. Állati élelmiszerek


Az állati élelmiszerek azok amik a gyullads okozzák és nem csak az omega 6 miatt. Beszéljünk egy kicsit a tejtermékekről. Azt állítják, hogy hát a tejben kalcium van, de olyan formában tartalmazza amit nem könnyű lebonta, ugyanakkor a tej olyan savas hogy azt semlegesítenie kell a testnek ehhez pedig kalciumot von el a csontoktól. A tej összefüggésben van az egyes típusú diabétes kialakulásában és fenntartásában. A Másik hogy a bocik a tejgyárban rá vannak kötve a gépekre. Természetes folyamat lenne, hogy ha fertőzés éri valamelyik emlőt, akkor az eldugu, így a boci nem kap fertőzött tejet. De ezek a gépek olyan erősek, hogy azt a gennyes tejet is leszíják, így bár pasztörizálják, azt mondja a tejcég hogy nem baj, hisz pasztorizált, azok a gennyek halottak, azért mégiscsak meggondolandó. A következő hogy rengeteg ösztrogént tartalmaz. A tehén épp akkor szült, sőt, mivel ez egy örök körforgás, sokszor vemhes is már. A következő, hogy ő maga is sajtfüggő volt. 12 éves korától vegetáriánus volt, de a sajtot és a tejet rengeteget ivott. a tejben van egy anyag ami az agyunk opioid központjához kapcsolódva függést tud kialakítani. Ez genetika, hogy a kis boci függő legyen az anya tejétől. De mondhattam volna ember babát az ember anya tejétől. Ez benne van, hogy minél inkább igya hisz attól lesz nagy és erős. Ha csak pár hónapig le tudsz jönni róla rájössz, hogy nem is kívánod és felesleges.

https://www.szemelyes-blog.hu/a-goodbye-lupus-protocol/tultapanyagozo-etrend-elmelete-omega6



2. Finomított omega6 túlsúlyos olajok


A különböző olajok omega6 forrásként szólgálnak, kukorica, repce, szója, napraforgó (pl margarin). Az olivaolaj omega 9 forrás ami annyira nem vesz részt a gyulladásban , de tönkreteszi az artériák belsejét. szóval ha szívbetegséged van akkor sem kellene enni. A kókuszolaj megemeli a koleszterinszintedet, kend a bőrödre de ne edd meg.

https://www.szemelyes-blog.hu/a-goodbye-lupus-protocol/tultapanyagozo-etrend-elmelete-omega6



3. Feldolgozott élelmiszerek


A feldolgozott élelmiszerek amik dobozban vannak és elállnak hónapokig azok nem jó élelmiszerek. Vegyszerezett vitamintalan. A testnek a jó féle élelmiszer kell.

Azon kívül, hogy 1es típusú karcinogén a legtöbb feldolgozott hús, a többi is rákkeltő. Ha állati terméket eszel 50%al nő a kockázata a ráknak. Az állati termékekben lévő zsír okozza az inzulinrezisztenciát, hisz ha bacont eszel és utána gyümölcsöt, a hús bevonja a sejtet és utána mikor jön a cukor az nem tud bejutni a sjetbe, megnő a vércukor és arrra muszáj emelni az inzulinszintet is.

A telített zsír gyulladást csinál és a bélben a lyukas bél szindrómát okozza szindrómát okozza. Az állati fehérje szétszedi éa bél szerkezetét. Teljesen mindegy hogy bio, vagy szabadon nevelt, nem változtat azon hogy mennyire gyulladáskeltő. HA bárki azt mondja hogy betegséget tudsz visszafordítani állati fehérjével az nem igaz. és nem tudják mit csinálnak.

Az orvosok az orvosin azt tanulják, hogy milyen gyógyszert adjanak rá. Pl a vérrögre aspirin. Egyre több doki van, aki tudja hogy az állati élelmiszereket kell elvenni.

Pl van egy doki aki most csinált egy tanulmányt, hogy ha vegánnak adott húst az nem termelte a vérrögös enzimet. De ha húsevőnek adott húst akkor az termelte az enzimet. Rájött hogy mert más a bélflóra. Erre azt következtette, hogy akkor találjunk ki gyógyszert ami megöli azt a baktériumot, nem pedig azt hogy hagyjunk fel a húsevéssel. Olyan mint régen a cigi reklámok, hogy sok orvos cigizett és nem figyeltek a tanulmányokra és nem akarták ők sem letenni a cigit.

Ilyen a paleo diéta, vagy az AIP és ezek csak nem működnek. Ezek azért működnek egy kicsit mert elveszi a feldolgozott ételeket, de aki sok állati élelmiszert eszik azok rosszabbul lesznek.

Pl George megtalálta a Paleo-t és a PAleon elkezdett meghalni a veséje a rengeteg állati fehérjétől. Dr G diétán változtatott és le tudott jönni a szteroidokról és rendbejött a veséje. Szedett fel súlyt, az egészséges testsúlyát. 6 hónap múlva minden gyógyszerét letette.

Mit egyél ha mindezt elhagyod?


Ami visszafordítja a betegséget:


4. Zöldségek

De milyen gyógyító élelmiszereket egyél. A tested arra van hogy meggyógyítsa saját magát. Nem csak azt tudja meggyógyítani ha megvágod magad, de az autoimmun károsodást is.

Olyan sok gyulladás van a testedben, hogy a tested teljesen kivan bukva. A Másik hogy nem adsz oda neki mindent ahhoz hogy meg tudd magad gyógyítani.

Fel akarsz venni valakit hogy megcsinálja a házadat. Szeretnél ablakokat, csempát. De csak fát adsz neki. Tényleg meg akarja építeni. Nincs üvege az ablakokhoz, de nem tudja megépíteni a házadat.


Azt hiszik hogy az hogy mikor kézipkorú leszel és elkezdesz gyógyszert szedni, vagy 50 évesen szívbeteg leszel az normális. Öregedésnek nem kell ilyennek lennie. A Rapid Recovery protokollon elkezdenek az emberek fiatalabbnak tűnni. Amikor betegek vagyunk a tápanyag nem elég, Hanem túltápanyagozás kell. Túl kell enni. Többet mint bármikor máskor normális esetben ennénk.


Fókuszáljunk nyers zöldségekre! A gyümölcsök egészségesek de a zöldségek egészségesebbek. A gyümölcsök messzebb vannak a földtől, mígy a zöldségek a földön, közel az ásványianyagokhoz vannak. Ezt akarja a tested. Ez a kép az ami kell a házadhoz.


A vitamintabletták nem helyettesítik ezt. Ott van hogy a test elveszi a kajából azt ami kell, a vitamintablettánál túl lehet adagolni. Nem azt mondja hogy ha alacsony akkor nem kell, de amikor rendben van, akkor az ételekből bemegy ami kell pl vasból. Ezt csinálja a betegeivel.

George Bush mondta hogy a ketchup egy zöldség. Ez az első leggyakrabban fogyasztott zöldség. a Második a sültkrumpli. Ha a zöldségből levest csinálsz elveszted az enzimeket és a tápanyagokat. Az hogy a minél többet egyél a legtöbb tápanyagból.


Vannak akik már növényi étrenden vannak mégis betegek. DE hogy mi a gond velük? De pl ott van a majonáz. Vagy ott van a teljes értékű növényi étrend és még mindig betegek, de a nyers zöldségek kellenek. A keresztesvirágúak a legásványianyagosabbak.

De jaj hát mi lesz a alulműködő pajzsnirigyesekkel, pl a HAshimoto, de a betegei ezen az étrenden jól lesznek. És 6 hét alatt tényleg jól lett.

75%-a az ételednek nyer zödlségnek kell lennie. A Rapid Recoverynél az egész nyers zöldség.

https://www.szemelyes-blog.hu/a-goodbye-lupus-protocol/tultapanyagozo-etrend-ezt-edd-ameddig-gyogyulsz



5. lépés a Flax és a Chia mag


Fogyasztás előtt őröld, mert oxidálódik és nem lesz jó az omega 3 benne. Omega 3 eszenciális, csak enni lehet, nem tudja a test előállítani. ALA forrás. Amikor hozzáadja akkor eltűnnek az izleti fájdalmak.

A sejtek foszfolidid membránjában van omega 3, ez teszi kicsi rugalmasabbá. De ha túl sok az omega 6 akkor keményebb és nem tudja üríteni a mérgeket és beengedni a tápanyagokat.

Orvos is megy hozzá, hogy hát de vegán, de nem gyógyul és azért mert nem tudnak az omega 3 útvonalról. Csak akkor tudsz a jelekre reagállni ha omega 3-at eszel.


Az agysejtekhez is kell. pl anyák akik omega 3-at szednek magasabb IQjuk a kisbabájuknak. AZ ALA megvéd a demenciától is. Nem ugyanolyan ha szeded a halolajat.

Az omega 3 anti gyulladás sejteket készít. Ugyanúgy ahogy a tej miatt gyulladás sejteket készít. Meg kell enned az Omega 3adat hogy a gyulladás elleni sejtek legyenek.

Ugynaaz a Delta 6 Desture enzim kell, de jobban alakakítja az omega 6-ot. Így telejsen elimináljuk az omega 6 vonalat akkor minden enzim az omega 3 vonalra megy. Anti-gyulladás sejtet készít. Ezzel megheckeljük az immunrendszerünket. Túladagoljuk a jó tápanyagot ezzel gyógyítjuk a testet. MEnnyi kell? Akik a healing programon vannak, először 1 dl flax vagy chia-en vannak, de utána egyre feljebb vannak emelve. Nincs felső limit! Smoothieban, chia pudingban, de őrölve.

https://www.szemelyes-blog.hu/a-goodbye-lupus-protocol/tultapanyagozo-etrend-elmelete-omega3



6. Víz


A Víz eszenciális a gyógyuláshoz. Annyi dehidratált a teste mindenkinek. Minden kémiai reakcióhoz kell a víz. Ha nem iszol elég vizet egyszerűen nem tud gyógyulni a test, mert nem tud szabadulni amérgektől. Ha drasztikusan akarsz egészséget változtatni. Amikor gyógyulni akarsz, akkor minimum 3 liter vizet meg kell innod. Ebbe beleszámítanak amit a smoothieba raksz. A testépítőkről rékóda tudják, hogy ha meg akarják változtatni a testüket sokat kell inniuk Ugyanez a gyógyuláshoz. Kell a méregtelenítéshez is. Ez a DETOX. Ez nem az egészséges ételek tesznek rosszat, hanem a méregtelenítés. De a vízfogyasztás nagyon fontos hogy ezen is gyorsan túllegyél.

A szorulás is ilyen. Ha jön majd a sok víz és a sok rost akkor ez nem fog olyan sokáig tartani. A Víztől megdagad a rost és tovább is viszi. Olyan mint a vizicsúszda amiben nincs víz. Kell víz hogy kicsússzon a kaka.

Nem lehet energiád ha dehidratált vagy. Ha adsz hozzá tápanyagot és vizet biztos hogy lesz energiád.

A bőrödön látszik majd a legjobban. És az utolsó testrész ami megkapja a tápanyagokat. Ha sok ráncod van pattanásod akkor itt fog látszódni utoljára és sok fog maradni a bőrödnek is.





Volt egy betege aki már a vese transzplant listán volt de elment a rapid recovery protokollra és meggyógyult annyira hogy nem kellett vese átültetés.

Még a vércukruk sem emelkedik meg. azt hiszik hogy a gyümölcstől, miközben az állati élelmiszer az ami okozza.

A másik betege azt is alig bírta hogy a székben ül a fájdalomtól most meg maratont fut.

Ha látod ezt és még mindig nem kezded el, akkor van egy olyan szokásod ami eléd áll. A Stresszt és a rossz szokásokat is le kell győzni.

Ez itt most tényleg gyógyító protokoll és nem remisszió protokoll. Nem élet hosszig kell tartani ezt, hanem ameddig megggyógyulsz és utána mint Dr G teljes értékű növényi étrenden, de legalább vegán étrenden fenn tudod tartani 🙂

75% zöldség, amit le is nyomsz és tényleg nem levegő, tedd rá a lenmagot és chia magot, tedd rá a 25% gyümölcsöt és gyümölcs íze van! Tegyél bele egy szívószálat.

Ingynes receptek vannak fenn a honlapon. https://www.smoothieshred.com/smoothie-recipes/ De meg is eheted salátában. Monoétkezés, amikor csak csak fogsz egy karfiolt és megeszed! 🙂 Készül egy könyv, amiben lesznek ilyen ételek mint egy receptkönyv.

Ha úgy gondolod hogy ezek hiányoznak, akkor ez a jó hír. Mert akkor tudod mi kell a gyógyulásodhoz. Az étrnded rossz ezt meg lehet javítani. A házid, hogy naponta több gyógyító élelmiszert adj hozzá a napodhoz. Adj hozzá több smoothiet a napjaidhoz. minden lépés előreivisz a gyógyulásodhoz.


Rengeteg ember az egész világon ezeket a lépéseket teszi meg és mennek a gyógyulás felé. azok az emberek akiknek azt mondták hogy meg fognak halni, most házasodnak, maratont futnak.

(a szövegen semmit nem változtattam, tavaly októberben ültem be az online órájára ami ingyenes és ez annak a jegyzete.)


Ez a webinár: https://www.goodbyelupus.com/6-steps-to-reversing-disease-with-supermarket-foods-webinar/

Magyar Fb csoport: https://www.facebook.com/groups/735872543854467


Ezek is érdekelhetnek

A túltápanyagozó étrend elmélete

Úgy vélem sokat segít az étrend véghezvitelében, ha az ember teljesen tisztába kerül a benne zajló folyamatokba

Hogyan hat a túltápanyagozó étrend

Mi az autoimmun túltápanyagozó étrend lényege? Miért hat? Mire számíts?

Étrendkiegészítők
kellőek és hasznosak

Bár az alapok egyszerűek, vannak dolgok amikre jó ha számítasz, mikor elkezded

Dr Brooke Goldner Gyógyulása


Tápanyagok


Miket egyél a gyógyuláshoz


Az én gyógyulásom a túltápanyagozó étrenden.
Nem cöliákiás gluténérzékenység, Asztma, Hashimoto, Raynaud, Pajzsmirigy alulműködés, Hisztaminérzékenység, Pre-inzulinrezisztencia

Dr Brooke Goldner orvosi publikációja Lupus betegek felépüléséröl a programján

Van magyar felirat a videón, a kis fogaskeréknél válasszátok ki, hogy Hungarian. Említi Dr Goldner tanulmányát amelyben 2 Lupus beteg vesefunkcióinak javulását írja le az étrenden. A publikáció linkje: https://ijdrp.org/index.php/ijdrp/article/view/47

Én is ezt az orvosi publikációt nyomtattam ki és vittem el az endokrinológusomnak, hogy én ezt az étrendet csinálom. Aki nem ismeri fel a videóban Dr Michael Greger beszél a Hogy Ne Halj meg könyv szerzője és a növényi étrend legnagyobb úttörője és tudományos képviselője. https://nutritionfacts.org/video/anti-inflammatory-diet-for-lupus/

Az autoimmun betegségek globális terjedése összefügg a nyugati étrend terjedésével

Dr Brooke Goldner a FOX 26-on.

Kutatások rávilágítottak arra, hogy a génjeink bár előre meghatározottak, hogy mikor kapcsolódnak be, ha egyáltalán bekapcsolódnak nagyban összefügg a nyugati étrend terjedésével, a tápanyaghiánnyal. Sokan maximum díszítésnek használják a talajból növő zöld leveleseket, miközben azok a fő tápanyagforrásainknak kellene, hogy legyenek.

Szintén volt kutatás azzal kapcsolatban, hogy a növényi étrend például megvéd a súlyos Codid rövid és hosszútávú szövődményeitől és tüneteitől.

Még akkor is ha nem változtatsz az étrendeden, mást akkor is amit megtehetsz, hogy visszavezeted az életedbe a zöldeket és a zöldségeket nyersen, ezzel tápanyaghoz juttatva a testedet. Ez nem olyan dolog amit csak a diagnózissal rendelkezőknek kell megtenni, és azt sem szabad elfelejteni, hogy a gyerekeitek, rokonaitok, hasonló génekkel rendelkeznek és azzal, hogy nekik is adsz nyers zöldségeket, zöldeket, megvéded őket a betegségektől.

Ehhez hozzátarozik az elegendő alvás, vízfogyasztás és az omega3 bevitel is

A csont leves és a tojás inkább megöl, mint meggyógyít

A felborult omega 3 és omega6 arány a testben súlyos következményekkel jár. Minden bevitt omega6 végtermékké alakul, mindenképp felhasználásra kerül és egy olyan test amely inkább a gyulladáskeltő folyamatokra fóluszál előbb utóbb beteg lesz.

Olvasd el a részleteket az itt: