Mit egyél mikor meggyógyultál


Az omega3:6 arányodat tarts 1:1 arányon.
Fogyaszd el a napi 10g omega3-at napi 3 evőkanál lenolaj/chiaolaj vagy 10 evőkanál lenmag/chiamag (vagy vegyítve).
Olajos magvakat naponta egy maréknyiban maximalizáld, amennyire tudod kerüld a finomított olajokat (lenolaj/chiaolaj kivétel). Olyanok mint a növényi vegán helyettesítő termékek pl joghurt, sajthelyettesítők, falatok, maximum időnként becsúszással, nem a napi rutin részei, magas omega6 tartalmuk miatt.
3 evőkanál lenolaj omega3 tartalma (10g) = 3 evőkanál napraforgó olajjal

Mit egyél miután meggyógyultál avagy az egészségfenntartó étrend, életmód

Ahhoz, hogy lásd mi az ami jó neked és mi nem, esetleg mi semleges (akkor is ha itt nem sorolom fel mint összetevőt) egy kicsit ismételnünk kell a Mit igen és mit nem amíg meggyógyulsz és az elméletből.

A tested minden külső hatásra regáll. Minden étel amit a testedbe viszel, minden vitamin, tápanyag vagy azok hiánya hatást vált ki a testedben. Ahhoz hogy megfelelően funkcionálj az első és legfőbb szabály, hogy tartsd meg az omega3 és omega6 arányt legalább 1:1 arányban a testedben. Ameddig gyógyulsz azok a szabályok az omega3 irányába tolták el 10:1 arányban nagyjából. Amikor beteg lesz az ember, akkor az omega6 irányába tolódik el és akár már omega3:omega6 1:3 fölötti omega6 arány már elkezdi betegségbe tolni az embert. Magas omega6 arány esetén megnő a kockázata a daganatos betegségeknek, gyulladások, izületi problémák, depresszió, szív és érrendszeri problémák, túlsúly, csökkent koncentráló képesség, autoimmun betegségek, allergia, stb stb stb.


Igyál meg legalább 3 liter vizet minden nap

A víz az élet. A víz működtet minket. A víz az a közeg amelyben végbemennek bennünk a kémiai reakciók. Ő a közvetítő réteg. Amennyiben nincs bennünk elég, a test folyamatai nem jól vagy nem elégségesen mennek végbe. A sejtszintű salakanyagok nem tudnak rendesen ürülni, nem tudunk méregteleníteni és az új sejtek képződése se lesz tökéletes.

A szigorú étrendben lévő 4 liter bár sokatoknak lehet új volt, akik a testépítésben mozognak, régóta tudják, hogy a test teljes erejével akkor tud működni, ha maximálisan hidratált. Nagyon sok testépítő webshopban kapni 4 literes (1 gallon-os - 3,8 liter) kulacsokat, amit reggel feltöltenek vízzel, majd egész nap abból hazsnálják a vizet mindenhez ezzel mérik, hoyg elfogye a 4 liter víz. Ők célzottan azért isznak annyit, hogy maximalizálják az edzéseik eredményét, az izomnövekedést és csökkentsék az edzés okozta izomsérülések regenerációs idejét. De hát ha belegondolsz, nem ugyanezt kellene mindenkinek? Ha nem is edzés, de a napi stressz, munkába családdal a mozgás, egyáltalán az élet megkövetelné, hogy figyeljünk a vízbevitelre, hogy a testünk fel tudja venni a versenyt a terveinkkel.

A főtt ételek mennyiége arányosan kevesebb legyen, mint amennyi nyers ételt eszel.

A főtt ételek pompás lezárásai lehetnek egy napnak, fantasztikus dolgokat lehet kihozni olyan alapanyagokból amiket főzve lehet csak enni, mint a hüvelyesek, gabonák. Vannak szuper receptek zöldségekből alapanyagokként.

A főtt ételekben lévő tápanyagsűrűség akár 1/5-e is lehet kalórára vetítve a nyers zöld levelesekhez képest. Remélhetőleg az oldal elméleti és tápanyagokról szóló részét már átolvasva jutottál el ide, de ha még nem olvastad őket, ajánlatos.

Ha jól válogatod meg a benne lévő zsírtartalmat, annak mennyiségét, a főtt ételeket kb a közömbös kategóriába sorolnám. Túl sokat nem ad hozzá a valódi éltető energiához, amit a tápanyagok adnak, de nem is ártanak. Viszont! Az hogy egy nap mennyi főttet eszel a nyers zöldekhez képest, a nyers zöldségekhez képest nagyon is számít! a testnek tápanyagokra van szüksége, hogy minden kémiai reakció optimálisan végbemenjen és a nyers levelesekben lévő fitonutriensek szükségesek még az étvágyszabályozásban is. A test tápanyagokra éhezik. Akik sok feldolgozott, főtt ételt eszik többször érez éhségérzetet, nagyobb mennyiégű ételre van szüksége, mint azok akik tápanyagban gazdag ételeket esznek.

Dr Goldnernek volt olyan páciense, aki régóta teljes értékű növényi étrenden élt és Olimpikon volt! De így is előjött nála a psoriasis (autoimmun bőrbetegség). a tápanyagok hiányoztak nála. a főtt ételek önmagukban nem elegek az optimális tápanyagbevitelhez.

A tápanyagok akkor is kellenek, mikor teljesen egészséges vagy. Ez garantálja, hogy minden sejtfolyamat végbemegy. A zöldturmix a napod szerves részévé kell hogy válljon.

Viszont innentől el lehet engedni azt, hogy maximum mennyi gyümölcsöt teszel bele, délutáni nasi is lehet egy tál narancs. A gyümölcs mennyiségi maximalizásása csak a gyógyulás időtartamára vonatkozik, mert lassítja, egyes esetekben pedig blokkolja is egy plató utáni további regenerálódást.

Minden nap igyál zöldturmixot és korlátozás nélkül ehetsz gyümölcsöket, aszalványokat

A napjaidat próbáld úgy alakítani, hogy beleférjen a napi én-idő, a testmozgás, figyelj arra hogy növényi étrenden vagy, ezért kell a B12 és a jód pótlás (150mcg tablettában vagy 3/4-ed kiskanál jódozott só - ennyi volt régen egy kis kocka sajtban vagy egy pohár tejben). Igyekezz napi 8 órát aludni és a stresszes helyzeteket kerülni.

Ezek is érdekelhetnek

Dr Brooke Goldner Gyógyulása


Tápanyagok


Miket egyél a gyógyuláshoz