A nehéz része az étrendnek

A nehéz része a túltápanyagozó étrendnek

A legnehezebb része annak, hogy növényi étrenden légy, az, hogy meghozd a döntést.

Onnantól, hogy meghozod a döntést, a többi jön magától.


De mikor gondolkozol, hogy ó de mi lesz ha el kell menni otthonról, vagy elhínak a barátaid. Akkor nem tudsz velük lógni?

Elmesél egy történetet, hogy egy barátja próbavacsorája egy stake-house-ban volt, és egyetlen saláta az egy kéksajttal leöntött jégsaláta volt. De helyette főtt édesburgonyát rendelt olaj nélkül és főtt brokkolit és leöntötte csípőssel. ÉS azért ment mert a barátai hívták nem enni, de egyébként finom volt!

Mindig szólhatsz előre az étterembe, felhívhatod, vagy a helyszínen a szakáccsal pincérrel megbeszéled.


Az utolsó 2 alkalommal, hogy business trip-en voltam londonban valamilyen külön étrenden voltam.


A gluténmentes volt egyszerűbb, de ott is, előre írtam az étteremnek emailben ahova mentünk, hogy vihetem-e a kajámat amíg a csapattagok esznek ott vagy tudnak-e valamit ajánlani. Volt hogy vittem, külön. Vagy van a Prett ott ahol dobozolt spenót, meg tojás, meg stb volt és azokat vettem és ettem, mikor a többiek. Bementem a vegán prett-be és vettem paradicsomlevest és beültem a pubba, ahova előre szóltam, hogy gluténmentes sör van-e és együtt ittam a többiekkel, amíg ők csirkeszárnyat ettek én a gluténmentes paradicsomlevesem.


Második alkalommal AIP-on voltam és ugyanez, meg vettem a Tesco-ban kész salátákat, cipeltem a kajámat. Egyik alkalommal a pub semmit nem tudott adni egy aloe verás üdítőn kívül. Ekkor nem ittam alkoholt sem és a többiek ették a pizzát és meg a mobilomon kikerestem egy gluténmentes étterembe a közelbe és kijött a szakács is és együtt összenéztük a menüről mit mivel tud nekem összekombinálni, hogy az AIP barát legyen, majd a dobozommal visszamentem a többiekhez, de a pub nem engedte hogy máshonnan egyek kaját ott, ezért később a szálláson ettem meg.


Minden rajtad múlik.


Ahogy Dr Golnder mondja a videóban, sokszor ez önértékelés és akarás kérdése, hogy tényleg csinálod-e.

Most karácsonykor a többiek ették a saját dolgaikat, de nem vártuk el hogy főzzenek ránk (párom is vegán (lett)), hanem a helyi vegán étteremből 23-án lett rendelve vegán gulyás és vegán rakott krumpli és 24-én este vendégségben azt ettük, ott volt addig náluk a hűtőben, vinni sem kellett. Vagy 27-én mentünk névnapra és előtte beugrottunk 2 helyre nekem egy salátázóba, ahol összeraktam a szigorú-nak való salátát, páromnak pedig a vegán helyről egy vegán sajtburgert és azt ettük, bár késtünk így, de mindegy.

A különbség, hogy eldöntöttük, de ha nem lett volna így, akkor is max az lett volna, hogy itthon eszünk és utána átugrunk esetle. Nem problémáztunk ezen. Nem ment ez ilyen zökkenőmentesen, sokat kérdezgettek régebben, meg miért cisnáljuk, meg viccelődések voltak.


Nyáron volt hogy úgy mentem át látogatásra, hogy a többiek rántotthúst ettek, meg húslevest én meg turmixot, meg egy fej karfiolt vittem át 😃 Ott ültem az asztalnál velük és a karfiolom rágcsáltam. Nem kerestem spéci recepteket sem. Kivettem itthon a zöldséges kosárból és vittem.


Te döntöd el, hogy akarod-e, hogy csinálod-e, hogy érsz-e annyit.



Ezek is érdekelhetnek