Étrendkiegészítők

Étrendkiegészítők

Szükséges étrendkiegészítők


Jód napi 150mcg (ez vagy tablettában vagy ¾-ed teáskanál jódozott só). A korábbi étrendeden ennyi volt egy kis tányér halrudacskában, vagy 1 pohár tejben

D vitamin: Napi több óra kellene a napon, hogy a szükséges d vitamin mennyiséget felvegyük. Dolgozunk az irodában és egyszerűen ez van alapon, nem szerezzük be a kellő D vitamint.


B12: Egy a székletben található baktérium állítja elő a B12-t. Az állati élelmiszerek legjava szennyezett. Vagy az állat már eleve B12 vitamint kapott. A talaj már kizsigerelt, valódi trágyát nem látott, de ha látott is, akkor is agyon mossuk (szerintem jogosan) a zöldséget gyümölcsöt. Egyszerűen nem jutunk hozzá ehhez a szükséges vitaminhoz.

https://www.youtube.com/watch?v=MHzJ4cXtNFg

https://www.youtube.com/watch?v=kMofODtNh4M

Választható étrendkiegészítők


Ashwagandha: kortizolszint csökkentő és gyulladáscsökkentő

Algapor: rengeteg ásványianyag és jód található meg benne

L-triptofán: Ez egy aminosav ami a hüvelyesekben rengeteg van. Szükséges a szerotonin és a melatonin előállításához. Én lefekvés előtt veszem be és jó mélyet tudok aludni tőle

Szelén: A szelén nagyon fontos a test számára és főleg a Hashimoto esetében. A szelén semlegesíti a TPO-t amely a pajzsmirigyhormon (T4) keletkezése során keletkezik. Amennyiben kevesebb szabad TPO van, úgy csökken az Anti-TPO száma is. Hashimoto esetében mindig mondják, hogy kezdjék el szedni, viszont a napi egyéb magokkal együtt a bevitel nem szabad hogy meghaladja a 400mcg-t a bevitt szelén. Ezért én a biztonságos néha beveszek 200 mcg-t módszerrel megyek.



Miért kezdtem L-Triptofánt szedni?


Mert sok jót hallottam az LDN-ről. Az alacsony dózisú naltrexone-ról több klinikai kísérlet is azt sugallja, hogy hatásos az autoimmunbetegségek és a fibromialgia, stb kezelésében.

A Naltroxen eredetileg egy olyan gyógyszer mely az ópiátfüggők kezelésében használnak. Kis dózisban használva, növeli az endorfin termelést, este 9 és éjfél között veszik be, ezzel alkalmazkodva a test természetes endorfintermelési cikusához.

Nos ez kis hazánkban nem felírható gyógyszer, így bár sokat olvastam róla, nem volt hol beszerezzem, a másik, hogy a mellékhatások sem voltak annyira jók, amikről írtak és nem veszélytelen.

Kerestem mi az ami hasonló módon segítene. Nyilván a már Rapid Recovery módszerből is tudható, napi én-idő, testmozgás, nevetés, alvás-on kívül hogy a boldogsághormonokat kicsit megnöveljem.


Ekkor találtam az 5-HTP-t. Ez az anyag már az a vegyület amiből konkrétan melatonin és szerotonin képződik. Amennyit beveszel, annyi szerotonin lesz. Ezzel kezdtem, de kis hazánkban kb 1 ébe könnyű drognak nyilvánították. Viszont Az l-triptofán megmaradt. A különbség a kettő között, hogy az l-triptofán egy aminosav, amiből sok van pl a hüvelyesekben, ott van az ételekben, a fehérjeporokban. Ez egy étel úgymond. A test az l-triptofánból, annyi 5-HTP-t állít elő amennyire neki szüksége van és abból lesz a melatonin és a szerotonin.

Az l-triptofánból lefekvés előtt közvetlenül veszek be 1000mg-ot alváshoz. 1500mg-nál már olyan érzés ébredés után mintha túlaludtam volna magam, ha csak 500mg-ot veszek be, akkor felületesen alszok.

Drasztikusan segített rajtam! Őszintén szólva nem vagyok teljesen biztos, hogy a kezdő löketet a vöröshúsok elhagyása adta anno, vagy ez. De szerintem ez hatalmasat lendített rajtam és megérzem, ha nem szedem be. Még mindig beveszem alváshoz, így lassan 2 éve.

Ide rakok pár az interneten megtalálható weboldalt, ahol elkezdhetitek nézni a z LDN-nel kapcsolatos eredményeket, mennyit számít ha sok az örömhormon a testben.
Magyarul: alacsony dózisú naltrexone, Angolul Low-dose naltrexone

https://www.vondt.net/hu/ldn-lavdose-naltrexon-i-behandling-av-fibromyalgi/


https://www.wellonward.com/hu-huf/article/my-experience-with-low-dose-naltrexone-for-ms


https://www.zsolnaizita.hu/l/ahol-a-remeny-terem-alternativ-kezelesek-autoimmun-betegsegben/


https://hu.approby.com/a-tuenetek-kezelese-az-alacsony-dozisu-naltrexonnal/


De a Google-be ha beírjátok rengeteg anyagot és kutatást találtok a témában.



Ezek is érdekelhetnek