Kívánósság

Kívánósság


Az én eddigi első 18 napom a Rapid Recovery Protokollon:

  1. Ok, menni fog csak koncentrálj!

5. Ölni tudnék valami meleg ételért

8. mi a fene ez a fájdalom úristen megfogok halni

10. cukrot adjatok! cukrot!!!

13. Só! Só kell mindenre gyros fűszerrel

14. az egész életem fájdalma rajtam van a szívem megszakad és sírok

17. Kellemes nap, gyenge konstans fájdalommal, a fájdalomcsillapító működik és tele energiával nap végére tornával

18. Talán tényleg működik? Első jó nap 🙂

60. egész nap bejglit sütöttem (nem magamnak), porszívóztam, takarítottam, mostam, leizzadtam rendesen és bírtam jólesően

61. semmi izomláz, se izületi fájdalom. Az életem megváltozott és soha nem térek vissza a korábbira. Ahogy párom mondta "köszönd a zöldségeknek"


Tudatosítsd magadban, hogy jelenleg épp a rossz bélbacik azok amik éhenhalnak és jeleket küldenek az agyadba, hogy küldj kaját. Ne engedelmeskedj nekik. sok olyan baktérium van ami az egésszéges bélflórának is része, de nagy mennyiségben károssá válik a jelenlétük. Mint a candida. Had csökkenjen a számuk.

A másik nagy háttere ennek a folyamatnak, hogy az állati termékek, a cukor, konkrét fizikai függőséget alakít ki az agyban.


A másik jelenség ami megjelenik, az a függőség. Ez nem feltétlen olyan függőségben manifesztálódik, ami fizikai, hanem pont te magad készíted elő a terepet hozzá azzal, hogy úgy beszélsz róla mint egy ex-edről. Egy olyan jövőt vizionálsz, amiben megint együtt lehettek. Lehet, hogy még be is mész azokba a sorokba a boltokban, ahol ezeket árulják és nézed őket, hogy majd egyszer megint magadévá teheted és újra veled lehet. Észre kell venned, hogy egy pont egy bántalmazó kapcsolat pozitív oldalára emlékezel csak vissza miközben téged ő beteggé tett. Emlékezz mindarra a rosszra amit veled tett. Az a cukros olajos keksz, az a darab sajt, az a darab hús, az a finmított szénhidrát elvette az életed fontos részeit, megingatta az önbizalmad és függővé tett téged. Úgy beszélsz róla, hogy "Még mindig szeretem" és hogy "Hiányzik", miközben az amiből most ki kell gyógyulnod ő művelte veled.

A harmadik indok pedig amit eddig a Dr Goldner videókból megtanultam, hogy
az agyunk a pillanatnyi megnyugvást keresi. Egy hosszú nap, egy stresszesebb időszak után keresi az azonnal dopamin löketet, mert megtanítottuk rá hogy el lehet érni olyannal, amire már kialakítottunk egy korábbi függőséget, ami cukros, ami tejtermék, ami hús vagy főtt vagy finomított. Emlékezni kell ilyenkor a hosszú távú céljainkra és tudatosítani, hogy ez csak pillanatnyi megnyugvás dopping lenne és mi jelenleg a hosszú távú céljainkért dolgozunk. Az élet többet jelent mint az ételek által okozott pillanatnyi élvezetek hajszolása.
Ezért is nagyon fontos az én idő és hogy naponta időt szentelj hogy feltöltsd az életedet boldogsághormonnal. Egy testvér ölelése, egy kutya megsimogatása, egy séta a napfényben, egy nevetés a kollégákkal, szakmai siker vagy akár egy pokróc és egy sorozat és egy tea megnyugtató jelenléte. Én magam úgy tapasztaltam, hogy nem csak az ízlelőbimbók nyugszanak meg és elégednek meg "kevesebbel", mert azért valljuk be, mikor én is kezdtem az étrendet másfél éve a nyers brokkolinak konkrétan semmi íze nem volt és összehasonlításképp jelenleg konkrétan édesnek érzem.
Szóval nem csak az ízlelés, de a mi érzékeink és az hogy milyen dolgokkal el lehet érzni a boldogságot lecsökken. Lecsökken az ingerszint ami örömet okozhat. Örömet érzek, mikor végre tápanyagdús ételt ehetek. Örömet érzek ha együtt lehetek a szeretteimmel. Örömet érzek, mikor egy hosszú nap után csak ledőlhetek a kanapéra, örömet érzek, mikor belenézek a kismacskám szemébe aki meglát miután hazaértem a nap végén és hangosan nyávog, mert örül nekem.
Ezekért a pillanatokért kell és érdemes észben tartanom és nem azt mondani, hogy nekem ezt tartani kell, vagy hogy majd egyszer újra együtt lehetek az ex-szel aki beteggé tett (állati termékek, olajos és finomított), hanem elengedni, megbocsátani és a jövőre koncentrálni, amiben kigyógyulok abból amit ez az EX okozott.


Pár további jegyzet Dr Goldner tananyagából, ami esetleg segíthet megérteni, mennyire nem a barátaid ezek az ételek és ez egy valódi bántalmazó kapcsolatról szólt számodra. Most tudod meg, hogy miket csinált a hátad mögött és ezzel az információval végre megszakíthatod ezt a romantikus kötődést velük és koncentrálhatsz újra magadra és megtalálhatod ki vagy nélkülük:


Beszéljünk egy kicsit a tejtermékekről. Azt állítják, hogy hát a tejben kalcium van, de olyan formában tartalmazza amit nem könnyű lebonta, ugyanakkor a tej olyan savas hogy azt semlegesítenie kell a testnek ehhez pedig kalciumot von el a csontoktól. A tej összefüggésben van az egyes típusú diabétes kialakulásában és fenntartásában. A Másik hogy a bocik a tejgyárban rá vannak kötve a gépekre. Természetes folyamat lenne, hogy ha fertőzés éri valamelyik emlőt, akkor az eldugu, így a boci nem kap fertőzött tejet. De ezek a gépek olyan erősek, hogy azt a gennyes tejet is leszíják, így bár pasztörizálják, azt mondja a tejcég hogy nem baj, hisz pasztorizált, azok a gennyek halottak, azért mégiscsak meggondolandó. A következő hogy rengeteg ösztrogént tartalmaz. A tehén épp akkor szült, sőt, mivel ez egy örök körforgás, sokszor vemhes is már. A következő, hogy ő maga is sajtfüggő volt. 12 éves korától vegetáriánus volt, de a sajtot és a tejet rengeteget ivott. a tejben van egy anyag ami az agyunk opioid központjához kapcsolódva függést tud kialakítani. Ez genetika, hogy a kis boci függő legyen az anya tejétől. De mondhattam volna ember babát az ember anya tejétől. Ez benne van, hogy minél inkább igya hisz attól lesz nagy és erős. Ha csak pár hónapig le tudsz jönni róla rájössz, hogy nem is kívánod és felesleges.


A különböző olajok omega6 forrásként szólgálnak, kukorica, repce, szója, napraforgó (pl margarin). Az olivaolaj omega 9 forrás ami annyira nem vesz részt a gyulladásban , de tönkreteszi az artériák belsejét. szóval ha szívbetegséged van akkor sem kellene enni. A kókuszolaj megemeli a koleszterinszintedet, kend a bőrödre de ne edd meg. A feldolgozott élelmiszerek amik dobozban vannak és elállnak hónapokig azok nem jó élelmiszerek. Vegyszerezett vitamintalan. A testnek a jó féle élelmiszer kell.

Azon kívül, hogy 1es típusú karcinogén a legtöbb feldolgozott hús, a többi is rákkeltő. Ha állati terméket eszel 50%al nő a kockázata a ráknak. Az állati termékekben lévő zsír okozza az inzulinrezisztenciát, hisz ha bacont eszel és utána gyümölcsöt, a hús bevonja a sejtet és utána mikor jön a cukor az nem tud bejutni a sjetbe, megnő a vércukor és arrra muszáj emelni az inzulinszintet is.


A telített zsír gyulladást csinál és a bélben a lyukas bél szindrómát okozza szindrómát okozza. Az állati fehérje szétszedi éa bél szerkezetét. Teljesen mindegy hogy bio, vagy szabadon nevelt, nem változtat azon hogy mennyire gyulladáskeltő. HA bárki azt mondja hogy betegséget tudsz visszafordítani állati fehérjével az nem igaz. és nem tudják mit csinálnak.


Az orvosok az orvosin azt tanulják, hogy milyen gyógyszert adjanak rá. Pl a vérrögre aspirin. Egyre több doki van, aki tudja hogy az állati élelmiszereket kell elvenni.

Pl van egy doki aki most írt egy tanulmányt, hogy ha vegánnak adott húst az nem termelte a vérrögös enzimet. De ha húsevőnek adott húst akkor az termelte az enzimet. Rájött hogy mert más a bélflóra. Erre azt következtette, hogy akkor találjunk ki gyógyszert ami megöli azt a baktériumot, nem pedig azt hogy hagyjunk fel a húsevéssel. Olyan mint régen a cigi reklámok, hogy sok orvos cigizett és nem figyeltek a tanulmányokra és nem akarták ők sem letenni a cigit.

Ilyen a paleo diéta, vagy az AIP és ezek csak nem működnek. Ezek azért működnek egy kicsit mert elveszi a feldolgozott ételeket, de aki sok állati élelmiszert eszik azok rosszabbul lesznek.

Pl George megtalálta a Paleo-t és a PAleon elkezdett meghalni a veséje a rengeteg állati fehérjétől. Dr G diétán változtatott és le tudott jönni a szteroidokról és rendbejött a veséje. Szedett fel súlyt, az egészséges testsúlyát. 6 hónap múlva minden gyógyszerét letette.

Ezek is érdekelhetnek