Dr  Brooke Goldner története

Dr Brooke Goldner gyógyulása a Lupusból növényi étrenddel



Amikor 16 éves voltam, az orvosom azt mondta nekem, hogy hat hónapom van hátra. Szisztémás lupuszt (lupus nephritis) diagnosztizáltak nálam, és a 4. stádiumú veseelégtelenségben voltam. Olyan súlyos volt, hogy az orvosom azt mondta nekem, hogy a szokásos kezelések esetében a legjobb eset a dialízis; a legrosszabb eset az volt, hogy meghalok.


A diagnózis előtt néhány évig súlyos ízületi gyulladással és migrénnel küzdöttem, de egy kiütés miatt kórházba kerültem. Pillangó alakú arcpír (Butterfly rash - pillangó alakú kiütés az arcon a Lupus betegekre jellemző tünet) volt - egyik arcáról a másikra ment. A szüleimmel gyanítottuk, hogy valami komoly baj van, de nem is sejtettem, hogy a diagnózis ennyire súlyos lesz.


Minden lupus teszten pozitív voltam. Abban az időben a kemoterápia kísérleti kezelés volt (most ez a szokásos). A Chemo kikapcsolja az immunrendszert, és mivel a lupus autoimmun rendellenesség, úgy gondolták, hogy ez segít. Bizonyos értelemben működött. Két évig volt kemoterápiám, havonta egyszer, 16-18 éves koromtól. (Most sokkal rövidebb ideig használják lupusos betegeknél.) Nehéz, fájdalmas időszak volt. Egy hetet töltöttem hányással a kezelés után, és féltem enni. Szerencsére a családom csodálatos és támogató volt, és segített rajta.




Fókuszálás a jövőre


Még középiskolás voltam, de arra koncentráltam, amit tehetek. Nem tudtam, mennyi időm van még a bolygón, ezért szerettem volna időm számítani. Ott volt a figyelmem. Szerettem volna segíteni másoknak és csökkenteni a szenvedést. A szenvedélyem a tudomány iránt volt, ezért úgy döntöttem, hogy orvos leszek. Már „majomnak” számítottak, mert annyi időt töltöttem otthon gyógyulva, és mindig olvastam és tanultam.


Ösztöndíjat kaptam álomiskolámba, a Carnegie Mellon Egyetemre. Hihetetlen idő volt, mivel az első egyetemi napom egy héttel volt az utolsó kemoterápiám után. A főiskola alatt remisszióban voltam. Minden teszt továbbra is pozitív volt a lupusra nézve, de stabil voltam, és a vesém már nem akart leállni. Még mindig óvatosnak kellett lennem, és gyakori vérvizsgálatot kellett végeznem. Nem tudtam napon lenni, és nagyon vigyáztam az alvásra és az öngondoskodásra. Ha nem aludtam, hányást okozó migréntől szenvedtem. Ekkor csak egy kis gyógyszert szedtem, vényköteleset az ízületi fájdalmak kezelésére.


Vigyáztam magamra, és kitüntetéssel végeztem a genetika alapképzésében. Az orvosi egyetem alatt kezdtek szétesni a dolgok. Az orvosok általában azt javasolják, hogy az autoimmun rendellenességben szenvedők ne járjanak orvosi egyetemre a stressz és az alváshiány egészségre gyakorolt ​​hatása miatt. De elhatároztam, hogy teljesítem az álmomat.


ORVOSI ISKOLA, STRESSZ, ALVÁSI FEJLŐDÉS ÉS SZAKASZ


Az orvosi iskola harmadik évében a hallgatóknak nagyon le vannak terhelve. 100 órás heteket dolgoztam, amelyek nemcsak hosszúak voltak, hanem megterhelőek és stresszesek is. Negyedik évem alatt súlyos visszaesésem volt. Kettős látásom kezdett lenni, és egy nap összeestem a klinikán. Egyedül ébredtem és zavartan hajtottam haza. Amikor ismét felébredtem otthon, éreztem, hogy valami nagyon nincs rendben.


A tesztekből kiderült, hogy új antitesteim voltak, amelyek vérrögképződést okoztak. Ezek a vérrögök átjutottak az agyamban, és kettős látásomat, valamint átmeneti ischaemiás rohamot okoztak, más néven mini-stroke. Orvosaim azt mondták, hogy életem végéig komoly kockázatot jelentene a súlyos stroke, és hogy valószínűleg nem élnék 50-ig. Ez a krónikus, progresszív betegségnek számító lupusban szenvedők körében gyakori diagnózis. Orvosaim arra is figyelmeztettek, hogy a gyermekvállalás megöl, és életem végéig vérhígítót kell beadnom magamnak.


A KÖVETKEZŐ FEJEZET


Két hetet töltöttem egész életem gyászával. Aztán úgy döntöttem, hogy inkább hálás leszek. Hálás voltam, hogy volt olyan gyógyszer, amely ismét életben tarthat. És mivel olyan közel voltam az orvosi egyetem befejezéséhez, visszamentem. Úgy döntöttem, hogy pozitív leszek, és hogy semmit sem hagyok abban, hogy befejezzem az álmomat.




Ekkor találkoztam férjemmel, Thomassal. Nagyon gyorsan megszerettük egymást. Egy hónap elteltével házasságot javasolt. Ekkor el kellett mondanom neki a lupus diagnózisomat. Mondtam neki, hogy az hogy feleségül vesz azt jelenti, hogy  nem fogok hosszú életet élni, nem lehet gyermekem, és hogy vigyáznia kell rám. Azt mondta nekem, hogy inkább rövid életet szeretne velem, mint egy életet bárki mással. Minden benne volt. Ismét az ünneplés és hálát éreztem.


Abban az időben a férjem gyors testátalakítási szakember és hírességek edzője volt, az MTV-vel együtt. Én gyakornok voltam, és állandóan kórházi ételt ettem, ami ironikusan a legjobb módszer a megbetegedésekre és a túlsúlyra. Én sem voltam remek formában. Megkértem, hogy segítsen nekem és készítsen táplálkozási tervet, hogy ugyanolyan jól tudjak kinézni, mint MTV-ügyfelei a maui esküvőnkön. Gyerekkorom óta vegetáriánus voltam az állatok iránti szeretetem miatt, de nem voltam egészséges evő; Sajtos voltam, aki sok feldolgozott ételt evett.


Abban az időben ügyfelei számára felvett egy kis húst a táplálkozási terveibe a gyors zsírvesztés és fitnesz átalakulás érdekében. Ugyanakkor létrehozott egy olyan táplálkozási tervet számomra, amelyben nagy mennyiségű nyers növényi élelmiszer volt, tejtermékek, hús és feldolgozott élelmiszerek nem voltak. Egészségtelen vegetáriánusból egy túlnyomórészt nyersen étkező vegán lettem.


Ami ezután történt, az mindent meghaladó volt. Négy hónap alatt 11-es méretből szuper fit és egészséges 3-as méretre mentem. Ennél is fontosabb, hogy életemben először nem volt ízületi fájdalmam, migrénem, ​​és hihetetlen és energikusnak éreztem magam annak ellenére, hogy heti többször 30 órás éjszakai műszakban dolgoztam a kórházban.





Továbbra is teljes ételt, növényi eredetű étrendet fogyasztok, mind főtt, mind nyers ételeket. A családom túlnyomóan nyers - ami azt jelenti, hogy sok zöld turmixot és korlátlan mennyiségű nyers gyümölcsöt és zöldséget fogyasztunk. Esténként általában főtt vacsorákat élvezünk, például leveseket, pörkölteket és fekete babos hamburgereket.


Orvosi gyakorlatom teljesen online; Olyan technológiát használok, mint a Skype és a FaceTime, valamint telefonálok az összes betegem és ügyfelem megtekintésére. Így együtt lehetek a gyermekeimmel és a férjemmel és családként utazhatunk. Sok időt töltöttünk az úton konferenciák megtartásával és megtanítottuk a betegeket, az orvosokat és a kórházakat arra, hogy miként lehet létrehozni egy gyulladáscsökkentő gyógyító étrendet szupermarket ételek felhasználásával a csodálatos egészség és fitnesz érdekében.




Képesítésem pszichiátriai és neurológiai, valamint növényi táplálkozási képesítéssel is rendelkezik. A betegeket Skype-on és telefonon keresztül látom el lelki egészség és a gyulladásos betegségek visszaszorítása érdekében Kaliforniában, és a Skype-ot táplálkozási ügyfelekkel használom a világ minden tájáról. Az ilyen gyakorlat gyakorlása lehetővé teszi számomra, hogy a bolygón bárhonnan érkező betegeket bárhonnan lássam, bárhonnan is vannak a bolygón, így a lehető legtávolabb és szélesebb körben tudom terjeszteni az egészség és a gyógyítás üzenetét, valamint a növények erejét.


2015-ben írtam a Goodbye Lupus (Viszlát Lupus) című könyvemet, hogy azok az emberek, akik nem utazhatnak hozzám, hogy beszéljenek, vagy privát konzultációt engedhessenek meg maguknak, továbbra is hozzáférhessenek a gyógyuláshoz szükséges információkhoz. Még azelőtt nagy siker lett az Amazonon, hogy kiadták volna, és minden nap izgatottan várok üzeneteket és véleményeket olyan emberektől, akik gyógyulnak a könyvben szereplő információk felhasználásával. Úgy gondolom, hogy az egészségnek jognak kell lennie, és soha nem fogom abbahagyni a harcot azért, hogy mindenki megszerezze a megérdemelt egészséget és életet.


Dr Brooke Goldner honlapjai:


 https://www.goodbyelupus.com/?s2-ssl=yes


http://smoothieshred.com/


A könyvei:

https://www.libristo.hu/hu/konyv/goodbye-autoimmune-disease-how-to-prevent-and-reverse-chronic-illness-and-inflammatory-symptoms-using-supermarket-foods_28116330


https://www.libristo.hu/hu/konyv/goodbye-lupus-how-a-medical-doctor-healed-herself-naturally-with-supermarket-foods_17509185


https://www.libristo.hu/hu/konyv/green-smoothie-recipes-to-kickstart-your-health-and-healing_09249502




Az eredeti cikk és a képek forrása: https://www.forksoverknives.com/success-stories/stroke-doctor-reversed-lupus-plant-based-diet/


https://bucaramprg.com/portfolio/dr-brooke-goldner/


https://www.youtube.com/watch?v=4YmeQVSdbdI


Ezek is érdekelhetnek