Turmixgép tisztítása

Hogy tisztítsd a turmixgéped és maradjon csodálatosan tiszta és higiénikus?

Amikor a turmixgép a napi életünk része lesz, nem biztos, hogy azonnal rájövünk, hogyan is tisztítsük meg teljes körültekintéssel. A legjobb ha mikor megveszed egyből így kezeled, de ha már megtörtént a babj, akkor is lehet rajta javítani.


A napi rutinban rejlik az első kulcs. Minden egyes használat után alaposan kiöblítem, majd mosogatószert teszek bele, kb fél-1 kiskanálcsit (1 pumpálásnyit) és egy löttyintésnyi ecetet. Igen kell bele az ecet is. Szagtalanít és fertőtlenít és segít, hogy a vízkővel is megbírkózzunk. Ezt felöntöm annyi vízzel, hogy félig legyen a tartály és elindítom egy teljes programon (1 perces nekem), majd pedig kiöblítem. Az alsó csatlakozó részeket mindig letörlöm, nehogy vízkövesre száradjon.

Az is fontos, hogy ahol csatlakozik a géphez a tartály soha ne maradjon vizesen, vízcseppesen. Egy konyharuhával mindig töröld meg a tartály alját mielőtt a motorra csatlakoztatod. Ott a finom csatlakozók, bevízkövesedhetnek, amit utána esetleg ecetbe mártott fültisztítóval lehet apránként oldogatni, ha már megtörtént a baj.

Ha a géped már nagyon elszíneződött, akkor is apránként fel lehet oldani. szerezz be mosogatógép gélt. Ez erősebb mint a normál mosogatószer. (Ha labdás, akkor old fel előbb) Tedd a tartályba egy éjszakára, majd indítsd el reggel egy programon. Majd létezik egy olyan csoda, amit Csoda szivacsnak hívnak. ez egy fehér, nagyon finom szemcséjű szivacs. Nagyon sok helyen kapni. Pl https://www.emag.hu/zola-magic-sponge-szivacs-feher-10-x-7-x-3-2cm-zy11703qws2/pd/DZ57LTMBM/
De van DM, tesco és ki tudja még hol, mindenféle márka. ezzel a szivaccsal tudsz nekimenni. Ez nem karcolja fel a tartályodat, de nagyon szépen leszedi, az éjszaka felázott réteget.


Ezek is érdekelhetnek

Dr Brooke Goldner Gyógyulása


Tápanyagok


Miket egyél a gyógyuláshoz