Omega6

Az Arachidonic Acid = Arachidonsav az Omega6-ból keletkezik és (https://hu.wikipedia.org/wiki/Arachidonsav) a testben 3 enzim termelődését növeli meg, amely gyulladáskeltő elemekké alakítják az Arachidonsavat: LTB4, TXA2, PGE2. (nagy mennyiségben azok, kis mennyiségben szükségesek a test folyamataihoz). És minél több Omega6-ot viszel be a szervezetbe, annál több ilyen enzim keletkezik. Nincs felső korlát.




Ezeknek van egy természetes mennyisége ami kel, pl a 5-LOX sejtnöveketést serkentő (beütöd a lábujjad, azt meggyógyítja), de ha túl nagy mennyiségben van, akkor a rákos sejtek növekedését segíti elő.


És ha túl sok LTB4 van, akkor az IBS, Asztma, Szívroham, Krónikus gyulladás, Artritis, Ödéma, Fájdalom tünetek jönnek elő.




COX-1 a vérrögökhöz kell. Pl megvágod magad, akkor kell vérrög, különben elvérzel. De ha túl sok , akkor nem jó, pl szívroham és sztrókokhoz vezet.


COX-2 a vérerek genetikájában vesz részt, véredények készítésében. De ha túl sok van belőle, akkor segíti a rákos sejtek vérellátását. És így elősegíti a túl nagy mennyiség a Rák, az IBS, Gyulladásos bélbetegségek, Krónikus gyulladás, Fájdalom kialakulását.


Szóval ha ilyen tüneteid vannak, akkor túl sokat eszel ezekből.




És ő is tanulta ezeket az útvonalat az egyetemen, de nem tanulta, hogy ezek honnan jönnek. Azt tanulta meg, milyen gyógyszerek álítják meg az enzimet termelődését, de sosem kérdezték meg, hogy az Arachidonsav honnan jön és hogyan lehet máshogy megállítani. Ezért nem beszélnek erről az orvosok, annyi mindent tanítanak az egyetemen, hogy nem tudják mit nem tudnak, vagy mit kellene megkérdezni.



Ezek is érdekelhetnek

Az én gyógyulásom a túltápanyagozó étrenden.
Nem cöliákiás gluténérzékenység, Asztma, Hashimoto, Raynaud, Pajzsmirigy alulműködés, Hisztaminérzékenység, Pre-inzulinrezisztencia